Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetan

Srna: Zdrav sam, čvrst, sigurno ću još dugo igrati

'29.05.2012., Bad Tatzmannsdorf, Austria - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Darijo Srna.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
29.12.2012.
u 12:00

- Trebamo spustiti tenzije, biti pametni, ponašati se profesionalno. Zapravo mi igrači moramo biti primjer svim Hrvatima

Trajat ću koliko god budem mogao. Moje tijelo je zdravo, nemam ozljeda, ali najbitnija je glava. A moja glava je čvrsta, prošao sam puno toga, imao uspona i padova. S obitelji prolazim sve, oni su mi potpora kroz život, kaže Darijo Srna. Kaže da je Šahtar njegova ljubav i da će ostati tu kraja karijere. Malena Kaisa trčkarala je okolo, svako malo trebala je tatu Darija nešto priupitati, mama Mirela pozorno je pratila sve što se događa, a on... Darijo Srna (30) isti je kao i uvijek, i kada je bio klinac koji je ulazio u prvu momčad Hajduka i kada je odlazio u Šahtar, a isti je i sada kada je postavljen na 84. mjesto najboljih igrača svijeta. Tip koji nema premca na desnoj strani, to je Darijo Srna, najbolji na svijetu na svojoj poziciji. U miru svog doma u Metkoviću Srna se blago osmjehnuo.

– Lijepo je pročitati kad to napiše Guardian. To mi daje dodatni motiv, to znači da dobro radim, da je ispred mene još puno, puno godina kvalitetne karijere – rekao je Srna. Dokad misli igrati? Kako sada izgleda, čini se da ćemo uživati u njegovim igrama još desetak godina.

– Trajat ću koliko god budem mogao. Moje tijelo je zdravo, nemam ozljeda, ali najbitnija je glava. A moja glava je čvrsta, prošao sam puno toga, imao uspona i padova. S obitelji prolazim sve, oni su mi potpora kroz život.

Ono što je izvjesno, iz Donjecka neće odlaziti.

– Šahtar je moja ljubav, ostat ću tu do kraja karijere.

Opet ste u osmini finala Lige prvaka, proglašeni ste najugodnijim iznenađenjem.

– Nije to iznenađenje, Šahtar dugo u europskim natjecanjima potvrđuje ono što radi u prvenstvu Ukrajine. Osvojili smo posljednji Kup Uefe, u Ligi prvaka došli smo do četvrtfinala i naletjeli na Barcelonu, prošle sezone nesretno smo startali protiv Porta s dva crvena kartona... Bilo je razloga za kiks lani, ali to nam je bila dodatna škola.

Djelujete impresivno kao momčad.

– Nikad nismo igrali bolje, nikada nismo bili zreliji, kompaktniji. Willian je odigrao odlično, Fernandinho, Mkhitaryan, Adriano... Nisam ni ja bio za baciti, trudim se, ha, ha, ha... Nama je gotovo svejedno igramo li kod kuće ili u gostima, tu smo razliku sveli na minimum. Pazite, mi smo u skupini s Chelseom i Juventusom uvjerljivo prošli dalje! Pa Chelsea je prvak Europe.

Čeka vas Borussia Dortmund.

– Real – United i naš dvoboj s Borussijom bit će najzanimljivije utakmice Lige prvaka. Mi idemo korak po korak, naši dvoboji s Borussijom bit će festival nogometa. Ne možeš biti favorit u dvoboju s prvakom Njemačke, ali ne zaboravite da nam ide dobro s njemačkim klubovima. Dosad smo izbacili Schalke, Stuttgart i Werder pobijedili u finalu Kupa Uefe. Ne znači to ništa, ali ugodna je spoznaja da nam njemački klubovi odgovaraju.

Može li Šahtar do kraja, vi ste kao neki "dark horse" Lige prvaka?

– Vjerujemo u to. Ako želimo nešto osvojiti, moramo u to vjerovati. Ako je Grčka mogla postati prvak Europe, ako je to uspjelo Portu, zašto ne bi Šahtaru.

Napušta li Mircea Lucescu Šahtar?

– Lucescu je ikona Donjecka, donio je trofeje, neće on otići. Svi ga obožavamo. Kapetan Hrvatske i Šahtara o svemu priča zrelo, tako igraju i njegove momčadi. Ne samo Šahtar nego i Hrvatska.

– Zar vam nakon Švicarske nisam govorio da će biti bolje i bolje. Odlično smo krenuli u kvalifikacije, iako je Belgija vrjednija momčad od nas, ima odlične pojedince.

U ožujku nas čeka utakmica svih utakmica.

– Srbija je ključna utakmica, ako ih pobijedimo, onda ćemo protiv Belgije na svom travnjaku igrati ključnu utakmicu za prvo mjesto u skupini. Tenzije treba spustiti, Srbija ima kvalitetne pojedince, neće oni tek tako pasti. U početku, nakon promjene na klupi, Bilića je naslijedio Štimac, nije vam bilo lako. Opet je bilo dosta sumnji.

– Navikli smo, to je odraz situacije u društvu, ne opterećujemo se. Znali smo da mi to možemo preokrenuti našim rezultatima.

A Štimac? Vaš odnos s izbornikom je puno više od odnosna između igrača i izbornika.

– Jako sam oprezan s izjavama o Štimcu. Svi znaju naš odnos, mi moramo raditi, trenirati, biti jedno. On pokazuje kvalitetu iz utakmice u utakmicu, a ja sam mu desna ruka na terenu. Kako Slavenu Biliću ili Lucescuu, tako i Štimcu.

Svlačionica je pokazala svoje pravo lice kada je u javnosti puno bure podiglo Štimčevo pozivanje Sammira.

– Ako je pozvan u reprezentaciju, ima našu putovnicu, zaslužio je poziv, onda nema tu tko što dodati. Reprezentacija je iznad Srne, Štimca, Mamića ili Šukera.

Dosta ste pregovarali s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom o premijama. Je li sve riješeno?

– Razgovarali smo, nismo još sve riješili. Sve što radim igrači znaju, vjerujem da će na kraju biti korektno kao što je to bilo i s Vlatkom Markovićem – zaključio je Srna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije