Naslovnica Vijesti Kupujem hrvatsko

Srdelice pripremamo na isti način kao i 1877. godine

Sadržaj se, kažu iz rovinjske tvornice Mirna, štiti isključivo postupkom sterilizacije, a ribu prerađuju tako da je očiste i na nju stave tek malo soli i ulja. Tako riba ne gubi na kvaliteti
26. rujna 2019. u 11:10 0 komentara 40 prikaza
Rovinj: Tvornica za preradu ribe Mirna
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Riba se u ovoj tvornici priprema na isti način još od 1877. godine. I to tako da se očisti i na nju se stavlja tek malo soli i ulja. To su jedini sastojci koji se stavljaju u konzervu brenda Eva, a sadržaj se, kažu iz rovinjske tvornice Mirna, štiti isključivo postupkom sterilizacije. Time je, dodaju, osigurana vrhunska kvaliteta ribe u konzervi koju "čuva" simpatičan morž Šime, maskota brenda, a ne gube se nutritivne vrijednosti koje su iste kao i kod svježe ribe.

Seafood 2019. Sajam morske ribe Kvalitetna jadranska riba i delikatese osvajaju kupce na Seafoodu

- Upravo spoj 142 godišnje tradicije i najmodernije proizvodne tehnologije daju proizvode vrhunske kvalitete - kažu iz tvornice u Rovinju, jedne od najsuvremenijih za preradu ribe u ovom dijelu Europe.

Mirna, koja je u sastavu Podravke od 2015. godine, danas zapošljava 235 radnika, a iz njihovih pogona izlaze najpoznatije Eva jadranske sardine u limenci, a prerađuju i tune te skuše.

- Posebno smo ponosni i na Mirela sardine, koje su bitan dio našeg ribarskog nasljeđa te nose značajan dio naše prodaje - ističu te dodaju da Jadransko more daje jednu od najkvalitetnijih riba u svijetu, i to zbog idealnog omjera saliniteta i temperature mora.

Rovinj: Tvornica za preradu ribe Mirna | Autor : Duško Marušić/Pixsell Foto: Duško Marušić/Pixsell - Nigdje u svijetu ne postoji more tako visokog saliniteta, a ujedno tako blage temperature. Jadranska sardina obiluje omega 3 masnim kiselinama, te je bogata proteinima, kalcijem, vitaminom D, jodom i drugim nutritivnim sastojcima, što je svrstava u pravu super hranu iz Jadrana. Osim toga, jadranska srdela ima 25 puta veću količinu omega-3 kiselina od lososa - govore.

U proizvodnji primjenjuju najstrože kriterije sigurnosti hrane koji omogućuju izvoz na najzahtjevnija tržišta SAD-a, Kanade i Australije. Njihove konzerve tijekom godina osvojile su niz nagrada, a kao najznačajnije priznanje ističu Superior Taste Award koje se dodjeljuje svake godine u Bruexellesu, a u protekle dvije godine nagradu je dobilo šest proizvoda Mirne: Eva tuna fileti u maslinovom ulju, Mirela sardine u biljnom ulju, Eva sardine u biljnom ulju, Eva delikates sardina s crnim maslinama, Eva tuna namaz s ajvarom te Eva delikates sardina s ružmarinom i morskom soli.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.