Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković:

'Vrh SDSS-a eliminira sve one koji misle drugačije'

12.02.2013., Vukovar - Srđan Milaković, predsjednik SDSS-a u Vukovaru.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
22.10.2015.
u 07:42

Milaković na izbore izlazi samostalno i zato je izbačen, kažu u stranci

Donedavni predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković izbačen je iz stranke. SDSS sada više nema ni dogradonačelnika Vukovara, što je dužnost koju je obnašao Milaković.

Stranačka disciplina

– U SDSS-u nakon svih ovih postupaka i podvala jednostavno više nema prostora za moj rad. Stranački vrh odlučio je eliminirati sve one koji nisu istomišljenici i koji su proteklih godina postali prepoznatljivi u svojim sredinama, a postavlja one koji slijepo slušaju – kaže Milaković koji će na idućim parlamentarnim izborima biti kandidat grupe građana zajedno s dožupanom Karlovačke županije Sinišom Ljubojevićem.

Upravo to je, kako stoji na službenoj stranici SDSS-a, razlog što je Milaković izbačen iz stranke. Navode kako su Milaković i Ljubojević svojim samostalnim izlaskom na izbore počinili teži oblik kršenja stranačke discipline, kako tako negativno utječu na izborne rezultate, što se sankcionira isključenjem.

– U stranci postoji iznimno nezadovoljstvo, nepovjerenje, a sve je kulminiralo izborom kandidata za saborske zastupnike. Izabrani su ljudi koji nemaju podršku baze niti su prepoznatljivi, a po strani su ostavljeni oni za koje zajednica zna i koji su se svojim radom dokazali. Zbog svega toga Vukovarsko-srijemska županija, koja je organizacijski najjača, nema kandidata za Sabor, nego je Dragan Crnogorac postavljen tek za zamjenika Mile Horvata – kaže Milaković.

Smetnja u planovima

Kaže da između baze i čelnika stranke nema dovoljno komunikacije te da svatko tko se usudi reći nešto javno biva izbačen. Kaže i kako je sam prije nekoliko tjedana podnio ostavku na mjesto predsjednika vukovarskog SDSS-a, ali i da je na to bio zapravo prisiljen.

– Da ja nisam podnio ostavku, oni bi raspustili cijelu gradsku organizaciju jer sam im ja, kao i još neki ljudi, smetnja u njihovim planovima. Imam najave novih ostavki od strane nekih članova stranke – kaže Milaković.

Ključne riječi

Komentara 24

BK
branko-kockica
07:58 22.10.2015.

Ja ne kužim zašto ste vi uopće bili u SDSS-u, kad vam je SDP puno jači i brojniji, a i 80% Srba je u SDP-u i glasuje za SDP. Pa pogledajte liste, u mojoj izbornoj jedinici u kojoj ne živi ni 5% Srba na listi Kukuriku koalicije ih je bar 40%, a 80% u gornjem dijelu liste koja vodi u Sabor.

ZW
zweistein
08:38 22.10.2015.

srđan milaković - mladi prečanski jastreb srđi je pupika premlitav pupika je za njega trgovac, a on 'oće pojačati retoriku i vratiti je na "normalu" gdje su hrvati genocidni narod, jasenovac s "kućnim brojem" 1 800 000, oluja zločinački pothvat,čki pothvat, tuđman=hitler.... to su mlade snage prečana

ŠO
Šokac1
10:05 22.10.2015.

Stranačka stega je razlog izbacivanja iz stranke ? Znači, članovi stranke NE SMIJU imati svoje mišljenje niti stav. Mora biti ideološko jedinstvo mišljenja i akcije unutar manjinske stranke, da se ne ugrozi "srpstvo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije