Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković:

'Orepić nije do kraja rekao istinu, a Pupovac je stvorio monopol'

Srđan Milaković
Foto: VL
1/4
16.08.2016.
u 14:25

Problem je što je ministar čovjek koji je tu da provodi zakone, a ne da preispituje njihovu valjanost, kaže Milaković

Nekoliko dana nakon medijskog prepucavanja ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i zamjenika predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca oglasio se i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković. Istaknuo je kako se ponovno isticanje u prvi plan broja Srba u Vukovaru koristi prije svega u dnevno-političke svrhe s ciljem prikupljanja pokojeg dodatnog glasa na predstojećim izborima.

– Problem je što je ministar čovjek koji je tu da provodi zakone, a ne da preispituje njihovu valjanost. Podsjećam da ministar ne može osigurati niti da se skinute dvojezične ploče vrate na pročelja zgrada gdje bi prema važećem zakonu trebale da stoje – rekao je Milaković.

Istaknuo je i kako Orepić nije rekao do kraja istinu, odnosno, da pitanje prebivališta nije proizvod manipulacije bilo koje nacionalne zajednice nego stvar neuređenosti i nefunkcioniranja države.

– Ove provjere ne odnose se samo na Srbe nego na sve stanovnike Vukovara. U Vukovaru je jedna trećina Srba, a 2/3 su građani hrvatske nacionalnosti i ostali. Logikom stvari, ako se posao na terenu obavlja kako treba, više će Hrvata i drugih biti kojima će biti odjavljeno prebivalište jer žive izvan Vukovara. Samim tim omjer broja stanovnika u gradu će ostati i dalje nepromijenjen – rekao je Milaković.

Iskazao je i nadu kako će MUP korektno provoditi Zakon i, kako je rekao, i evidencije brisati i one druge te da zakon neće biti provođen jednostrano i na štetu jedne zajednice.

– To bi bilo kršenje zakona i direktno bi se mijenjala nacionalna struktura – rekao je Milaković.

Osvrnuo se i na zamjenika predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca za kojega je rekao da ima veliki utjecaj kao i da je tu poziciju djelomično stekao i radi interesa hrvatske politike i većinskog naroda.

Često njegova uloga nije u interesu i dobrobiti srpskoga naroda u Hrvatskoj. Stvorio je monopol koji se prožima kroz sve srpske institucije. Ne možemo zaboraviti niti njegovu ulogu kada su Srbi izgubili poziciju konstitutivnog naroda u Hrvatskoj – rekao je Milaković. 

>> Milaković o SDSS-u: Od sebe su stvorili političku kastu

Komentara 24

KA
KaNiDora
14:45 16.08.2016.

Nije problem dvojezičnost nego 33%. Razum i zdrava logika da prag bude 50%. Zašto onda ne bio 23% recimo ili 13% ..? Dvojezičnost tamo gdje je nacionalne manjine u većini dakle više od 50%. Amen.

TR
TrvtkoKomadina01
14:43 16.08.2016.

koliko prostora ima hrvatska manjina u srpskim medijima ? to to plaća i kome to treba toliko srba u medijima ? Zašto se ti mediji ne pozabave sa svima onima koji su zločinci i koji ne zaslužuju aboliciju ?

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
14:37 16.08.2016.

Srđo, koliko ti imaš kod sebe prijavljenih na svojoj adresi? To je problem. U 20 m2 bude prijavljeno i po 20 osoba! A žive Boga pitaj gdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije