Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlaho Orepić odgovorio na otvoreno pismo Milorada Pupovca

"Lažnim prebivalištima su manipulirali mnogi i vrijeme je da se s tim prestane"
14. kolovoza 2016. u 12:49 125 komentara 31060 prikaza
dd
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odgovorio je na otvoreno pismo predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, koji ga je kritizirao zbog izjave da brisanjem prebivališta srpska manjina u Vukovaru "više neće imati uporište za korištenje ćirilice".

- Lažnim prebivalištima su manipulirali mnogi i vrijeme je da se s tim prestane - poručio je Orepić.

Ivan Penava Ivan Penava: Milanović, Ostojić i Pupovac su kretori kaosa u Vukovaru. Orepić radi na sređivanju stanja 10.08.2016., Ploce - Tehnicki ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL Vlaho Orepić: 'Kad se izbrišu lažna prebivališta, u Vukovaru neće biti uporišta za ćirilicu'

- Gospodine Pupovac, u više navrata smo razgovarali i smatram da bi vam trebalo biti jasno da nemam namjeru obmanjivati javnost niti baviti se ćirilicom u Vukovaru. Isto tako rješavanjem problema lažnih prebivališta nisam se bavio ni izborima u Vrgorcu kao što neću niti bilo gdje drugo bez obzira što me se od strane društveno neodgovornih stranačkih prvaka dovodi u taj kontekst - piše Orepić, dodajući da samo radi svoj posao.

- Uz moje prethodnike među one koji nisu radili svoj posao po ovom pitanju ubrajam i vas kao i sve saborske zastupnike koji niste imali političke potrebe i odlučnosti prvo da ukažete na razmjere ovog problema, a po tom isti i da riješite - poručuje, apelirajući na Pupovca i sve druge da problem lažnih prebivališta ne dovodi u kontekst međunacionalnih odnosa, "što smatram krajnje neodgovornim i neutemeljenim".

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • Avatar Peterančan
    Peterančan:

    Dragi prijatelji Srbi, jel vam konačno jasno koliko vam zla nanosi taj Milokrad? Njemu je cilj stvarati netrpeljivosti, kontinuirano inicirati mržnju prema vama, pa iz toga izvlačiti lovu. Sve se to može prekinuti za sva vremena ako si na izborima ... prikaži još! izaberete normalne zastupnike, a ne njega. Pa onda možemo SVI zajedno raditi na tome da nam bude bolje, jer uz ovakve ne može biti dobro ni nama ni vama.

  • hr.eu:

    "Goloruki" srpski narod (nejač, žene, djeca, nemoćni starci itd. kao to oni vole reći) koji je razorio Vukovar teškim topništvom pa dovršio "srpsku stvar" klanjem Hrvata noževima nakon ulaskau vukovarske ruševine, nakon bijega u Srbiju (nevini a bježe?) sada od ... prikaži još!d tamo glasuju u Hrvatskoj, ubiru "ustaške" kune za mirovine i socijalu, a i vladali bi kao nekada? E Srbi, Srbi...nikada nitko s vama mira ni sreće nije imao, vi ste karcinom Balkana, svi su pobjegli od vas koje ste terorizirali u dvije Jugoslavije, zapitajte se malo...