Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković:
Povratak na članak

'Orepić nije do kraja rekao istinu, a Pupovac je stvorio monopol'

Problem je što je ministar čovjek koji je tu da provodi zakone, a ne da preispituje njihovu valjanost, kaže Milaković

Komentari 24

KA
KaNiDora
14:45 16.08.2016.

Nije problem dvojezičnost nego 33%. Razum i zdrava logika da prag bude 50%. Zašto onda ne bio 23% recimo ili 13% ..? Dvojezičnost tamo gdje je nacionalne manjine u većini dakle više od 50%. Amen.

VL
TR
TrvtkoKomadina01
14:43 16.08.2016.

koliko prostora ima hrvatska manjina u srpskim medijima ? to to plaća i kome to treba toliko srba u medijima ? Zašto se ti mediji ne pozabave sa svima onima koji su zločinci i koji ne zaslužuju aboliciju ?

VL
Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
14:37 16.08.2016.

Srđo, koliko ti imaš kod sebe prijavljenih na svojoj adresi? To je problem. U 20 m2 bude prijavljeno i po 20 osoba! A žive Boga pitaj gdje.

VL
DU
dudicica
15:00 16.08.2016.

najveci problem je pupovac ,koji huskajuci srbe zaraduje hrvatsku placu .to je problem ,da se pupovac osjeca ugrozen,a ne srbski zitelji u Hrvatskoj.kakvu politiku i za koga politizira taj pupovac???????????????

VL
DU
Deleted user
15:08 16.08.2016.

I sad bih ti ja morao vjerovati na riječ. Ma svašta! Vi Srbi mislim na vas u RH oduvijek ste bili Hrvatima pouzdan partner! Čuda je način na koji pokušavate postaviti ćirilične ploče u gradu u kojem bi se trebali sramiti reći što ste, ne zbog nas Hrvata već zbog djela koja učiniše vaši sunarodnjaci. Tako će Pupavac reći da se ploče postavljaju prema popisu stanovništva a ne prema prijavi prebivališta, zaboravljajući (a od HR političara nitko ga ne želi podsjetiti) da se popis stanovništva radi prema prijavljenom prebivalištu i da anketari dolaze učiniti anketu na adresu prebivališta te da oni nisu policija i da u slučaju da ne nađu nikoga ostavljaju kontakt da bi se dogovorio drugi dolazak. Ovo dakako omogućava debele manipulacije koje popisivači nisu dužni otkrivati ni sprečavati. Odmah valja reći da se ova manipulacija ne radi isključivo i jedino zbog utvrđivanja broja Srba i ćiriličnih ploča, onaj deblji razlog su materijalna prava koja se ostvaruju u RH a pripadaju onima koji u RH žive. A sad evo jednoga srpskog mudraca, on sve stavlja u omjere pa kad se otkriju lažno prijavljeni Srbi otkrit će se i lažno prijavljeni Hrvati pa će sve ostati isto... Kako on to zna? Smije li jedan političar koji ministru osporava preispitivanje zakona (ovo nitko nikom ne smije osporiti - svi smo obvezni zakone preispitivati ali dok se ne opozovu i provoditi) žmiriti na nezakonitosti ma tko ih radio i bez obzira što će biti rezultat njihova raščišćavanja? Ne smije Milakoviću, ne smije!

VL
SE
sestrićna
15:21 16.08.2016.

nije teško zaključiti da hrvatske medije kontroliraju srbi..kad jedna populacija od 4% ima toliko prostora u medijima onda je sve jasno..hrvati u srbiji nemaju niti 1% od ovog što srbi iz hrvatske imaju..sad još zamislite da su hrvati iz srbije sudjelovali u agresiji na srbiju..ne bi imali ni 00001 % prostora ako bi ih uopće bilo u toj zemlji..

VL
Avatar Peterančan
Peterančan
14:48 16.08.2016.

Nisu za Srbe problem dvojezične ploče, a ni koliko je birača na spisku. Za Srbe je problem pupovac koji konstantno radi na tome da normalni Hrvati ne trpe normalne Srbe i od toga predobro živi. Pa predlažem da Srbi ne glasuju za njega i time su se riješili jednog ogromnog, najvećeg problema.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
15:31 16.08.2016.

covjek ima samo jedan jezik nema 2.3.5 ili vise ali dase Njemacima vrate njihove oduzete kuce onda bi vidili koliko stvarnoima srba u HR...ehhehehe

VL
DU
Deleted user
15:39 16.08.2016.

krepajte UDBAši

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
15:13 16.08.2016.

U Kanfanaru su iza 45e uveli dvojezičnost za talijansku manjinu...a, zamislite, čak ih je dvoje (2) bilo tamo u to neko doba. Za to su se zalagali jugosloveni (čitaj srbi), koji nisu mogli podnijeti, niti su htjeli da Istra budee Hrvatska (što je uvijek i bila), pa su i tamo opstruirali Hrvate koliko god i kako god su mogli. Nadalje, gledam na tv-u kako su istarski svećenici najviše poduzeli da Hrvati u svojoj Istri osvaruju kakva takva prava...a neki su i izgubili glavu zbog tih stavova...opet od jugoslovena. Da nije bilo Hrvata u Isti, što je logično..dan danas nebi bilo tunela Učka npr.. To se dalje projektiralo na srpsku manjinu, i tko sad može ispraviti krivu drinu. Ipak, mislim da se sve može kad se hoće...samo treba pokazati zube tim skorojevićima koji su navikli već preugo na tuđe.

VL
Avatar kravata
kravata
15:45 16.08.2016.

Hrvatska ima nagiru nacionalnu manjinu na svijetu.

VL
AM
AMD------------------------
14:58 16.08.2016.

a sto ste vi to novo napisali,sto orepic nije rekao ? nista ! ministar orepic je informirao korektno.

VL
Avatar crv od porculana
crv od porculana
15:21 16.08.2016.

bbbb

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
16:58 16.08.2016.

Dozivotni, voljeni "vodja" svih srbijanaca u HR likuje : nisu samo srbijanci krivi, nego i Hrvati...kao tokom agresije na Hrvatsku...uvijek su i Hrvati krivi!

VL
MA
MarkoKosmicki
16:22 16.08.2016.

vlak bez voznog reda,,pogledajte taj jugoslavenski film i sve ce vam biti jasno.?..

VL
MN
Marijan Nikic-Pejic
17:13 16.08.2016.

taj se problem da jednostavno rijesiti. Sada ce izbori i treba se prijaviti . E pa onda treba malo htijenja i marljivosti , pa utvrditi koliko je gdje osoba prijavljeno. Onda tim, koji su ih prijavili odmjeris neku kaznicu poo recima 10.000 kunica po nosu, pa da vodimo.

VL
Avatar BraBar
BraBar
05:30 17.08.2016.

Srdan Milakovic je pohadjao skolu Dobrice Cosica, 'samo lazi srbe spasavaju'. Pa zar nije, po nalogu Ustavnog suda, Vukovarsko Gradsko vijeće većinom glasova izglasalo izmjene gradskog Statuta po kojima nisu predviđene dvojezične table na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama u Vukovaru?

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:27 16.08.2016.

Covjek je u pravu. Sin i ja smo bili prijavljeni u Vu. Ja zbog posla jer sam radio za Vuk9varsku firmu i firma ima povlastice ako zaposli Vukovarca. Jos uvijek imam osobnu na Vu adresu. Sin se prijavio kod djedee jer je djeda dobio stan od HV. Pa jsu se tamo prijavili i on i bivsa zena da bi stari dobio veci stan. Sina su iz Mupa trazili i kad ga nisu nasli odjavili su ga. To vam je jedan Hrvat manje u Vu. Vjerojatno ce i mene uskoro.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.