Naslovnica Vijesti Hrvatska

Srbijanski odvjetnik podnio kaznenu prijavu protiv Krstičevića zbog ratnog zločina

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995
12. siječnja 2019. u 09:08 142 komentara 10052 prikaza
Damir Krstičević
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.

Damir Krstičević i Mirko Šundov Borbeni zrakoplovi Natječaj se poništava, neće biti pregovora o švedskim Gripenima

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf - Jajce.

Damir Krstičević Propao posao s avionima Krstičević okrivio i SDP, Maras mu odgovorio: Daj ostavku i idi u King ICT

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela - ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

>> Očitovanje države Izrael o propalom poslu s avionima

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Veljko_Veseljko:

  Kad će Hrvatska povući veleposlanika iz Beograda i blokirati put Srbije u EU ?

 • Avatar zagorac2
  zagorac2:

  a kad ce Hrvatska podnijet prijavu za ratne zlocine protiv Vucica

 • lill:

  Bešmisve, koliko je Srbiija bezobrazna i licemjerna, a Hrvatska mlaka, korumpirana i nesposobna, neke sljedeće generacije učiti će kako su Hrvati 90.tih pokrenuli novi nacistički pokret i genocid nad nedužnim Srbima.