Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milo Đukanović:

'Srbija zaoštrava odnose sa Zagrebom, Prištinom i Podgoricom'

Milo Đukanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.12.2018.
u 23:36

Jedan dio relevantne javnosti Srbije nikako da shvati da Crna Gora ne donosi prosrpske i antisrpske odluke, već odluke koje su u interesu Crne Gore. Posljednjim postupcima Srbije dovodi se u pitanje nešto što smo svi smatrali dobrim početkom dobrosusjedskih odnosa, rekao je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović  izjavio je u petak kako su se određeni krugovi u Srbiji, uključujući i nosioce državne vlasti, ali prvenstveno medijski, nacionalistički krugovi i Srpska pravoslavna crkva (SPC), tijekom posljednjih godina trudili zaoštriti odnose sa Crnom Gorom pokušavajući joj osporiti pravo da donosi odluke u skladu sa svojim interesima.

Đukanović je na javnom TV servisu rekao kako Srbija posljednjih godina zaoštrava odnose sa susjedima - sa Zagrebom, Prištinom, pa i Podgoricom. 

"Jedan dio relevantne javnosti Srbije nikako da shvati da Crna Gora ne donosi prosrpske i antisrpske odluke, već odluke koje su u interesu Crne Gore. Posljednjim postupcima Srbije dovodi se u pitanje nešto što smo svi smatrali dobrim početkom dobrosusjedskih odnosa", rekao je Đukanović.

Vjeruje da još uvijek ne treba govoriti o potpunom zaokretu srbijanske državne politike prema Rusiji.

“Jasno je da ruski interesi nisu da Balkan dinamično napreduje ka europskim, a posebno euroatlanskim integracijama. Zasad su Rusi samo protiv integracije u NATO, iako je za mene potpuno jasno da su i protiv integracije regije u EU”, ocijenio je Đukanović.

Kazao je kako ga ne iznenađuje ponašanje čelnika prosrpske oporbe u Crnoj Gori koji, umjesto da sudjeluju u kreiranju državne politike, izigravaju ugroženu manjinu u Crnoj Gori i stalno se žale Beogradu. 

“Vjerujem da je posrijedi nasjedanje na te žalopoljke i ulogu lažnih žrtava te da se ulazi u pokroviteljsku ulogu i financiranje aktivnosti koje su otvoreno usmjerene na destrukciju države Crne Gore”, rekao je crnogorski predsjednik. 

Ocijenio je, međutim, kako Crna Gora danas ima neusporedivo veći imunitet i sposobnost da sebe zaštiti nego što je to imala u prošlosti.

Video - Češka policija uhitila crnogorskog bjegunca

Ključne riječi

Komentara 96

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
23:46 21.12.2018.

Zamislite da se u RH netko usudi reći istinu kako Srbija i SPC financiraju i potiču velikosrpske snage u RH u cilju destabilizacije

DU
Deleted user
00:16 22.12.2018.

Hahaa Srbi sanjaju veliku Srbiju, a u reali sve manja Svi narodi iz bivše nam zajedničke države su ih pročitali, pa i Crnogorci Ostali su sami

MA
Marsijanac
03:58 22.12.2018.

Nevjerovatno kiliko je cetnika na forumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije