Naslovnica Vijesti Svijet

Tko je mafijaš koji je ubijen u Beču? Ubili mu i strica, bratu raznijeli noge, švercao cigarete...

Vlasnik restorana Harald Prochazka rekao je za medije da su tri osobe koje su bile uključene u incident prije toga jele u restoranu
21. prosinca 2018. u 20:11 19 komentara 17984 prikaza
Vladimir Roganović
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/4

Vladimira Roganovića smaknuli su u petak ispred restorana u Beču u mafijaškom obračunu, a teško ozlijedili 22-godišnjeg Stefana Vilotijevića iz Nikšića.

Lažna bankarica prevarila je stariju ženu zločinačko udruženje Prijevarama i krivotvorenjima na štetu siromašnih ukrali gotovo 1,4 milijuna kuna

Kavački klan, čiji je Roganović bio član, i škaljarski klan slove za dva najjača u Crnoj Gori, a u Kotoru su 2016. godine u međusobnim obračunima za samo mjesec dana likvidirali osam ljudi, dok je četvero teško ranjeno. Vladao je opći dojam da jedini ko ih može zaustaviti su oni sami. Građani su bili u strahu jer nikada nisu znali kada se mogu naći u središtu međusobnih krvavih borbi za prevlast na "crnogorskom asfaltu"

Roganović je u Srbiji u svibnju 2017. osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krivotvorenja dokumenata, a izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dva krivična djela, piše Kurir.

Settimo Mineo SILVIJE TOMAŠEVIĆ Mafija je globalna i protiv nje se može samo globalnom suradnjom

Osim toga, Crna Gora je za njim raspisala tjeralicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u diskoteci, a trebao je odslužiti i kaznu zbog ilegalnog oružja, a ni odlazak u zatvor nije ga smirio pa je bio za naručivanje bombaških napada ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića.

Njegov brat Duško Roganović teško je ozlijeđen u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

Krađa Prepad na cesti Napali je i oteli joj trobu sa 400.000 kuna

Njegov stric Niko Roganović je ubijen. Roganović je svojevremeno bio uhićivan zbog sumnje da je sinu Dušku i rođaku Vladi pomogao da se sakriju nakon ubojstva Marka Vesnića, a također su ga sumnjičili i za šverc 11 tona cigareta, dodaje Kurir.

Podsjetimo, za Roganovićevim ubojicom se još traga. 

Vlasnik restorana Harald Prochazka rekao je za medije da su tri osobe koje su bile uključene u incident prije toga jele u restoranu.

"Sve je bilo u redu. Oni su zajedno u miru napustili restoran", kazao je.

>> Pogledajte kako su ovi lopovi za minutu ukrali automobil

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas