Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crnogorski klanovi

Tko je mafijaš koji je ubijen u Beču? Ubili mu i strica, bratu raznijeli noge, švercao cigarete...

Vladimir Roganović
Foto: Facebook
1/4
21.12.2018.
u 20:11

Vlasnik restorana Harald Prochazka rekao je za medije da su tri osobe koje su bile uključene u incident prije toga jele u restoranu

Vladimira Roganovića smaknuli su u petak ispred restorana u Beču u mafijaškom obračunu, a teško ozlijedili 22-godišnjeg Stefana Vilotijevića iz Nikšića.

Kavački klan, čiji je Roganović bio član, i škaljarski klan slove za dva najjača u Crnoj Gori, a u Kotoru su 2016. godine u međusobnim obračunima za samo mjesec dana likvidirali osam ljudi, dok je četvero teško ranjeno. Vladao je opći dojam da jedini ko ih može zaustaviti su oni sami. Građani su bili u strahu jer nikada nisu znali kada se mogu naći u središtu međusobnih krvavih borbi za prevlast na "crnogorskom asfaltu"

Roganović je u Srbiji u svibnju 2017. osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krivotvorenja dokumenata, a izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dva krivična djela, piše Kurir.

Osim toga, Crna Gora je za njim raspisala tjeralicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u diskoteci, a trebao je odslužiti i kaznu zbog ilegalnog oružja, a ni odlazak u zatvor nije ga smirio pa je bio za naručivanje bombaških napada ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića.

Njegov brat Duško Roganović teško je ozlijeđen u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

Njegov stric Niko Roganović je ubijen. Roganović je svojevremeno bio uhićivan zbog sumnje da je sinu Dušku i rođaku Vladi pomogao da se sakriju nakon ubojstva Marka Vesnića, a također su ga sumnjičili i za šverc 11 tona cigareta, dodaje Kurir.

Podsjetimo, za Roganovićevim ubojicom se još traga. 

Vlasnik restorana Harald Prochazka rekao je za medije da su tri osobe koje su bile uključene u incident prije toga jele u restoranu.

"Sve je bilo u redu. Oni su zajedno u miru napustili restoran", kazao je.

>> Pogledajte kako su ovi lopovi za minutu ukrali automobil

Ključne riječi

Komentara 19

ZA
zagi101
21:08 21.12.2018.

bezvezna vijest

DU
Deleted user
20:44 21.12.2018.

Uzorna obitelj. Svi prezivjeli bi se trebali kandidirati na sljedecim parlamentarnim izborima.

DU
Deleted user
20:57 21.12.2018.

Fini ljudi, nema šta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije