Naslovnica Vijesti Svijet

Sin hrvatskog 'kralja nafte' u Srbiji jurio 245 kilometara na sat, nije mu prvi put

Mora platiti 120.000 dinara (oko 7500 kuna), a dobio je i devet mjeseci zabrane upravljanja vozilom
19. prosinca 2018. u 14:16 53 komentara 11847 prikaza
autocesta Srbija
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL/Ilustracija

Zbog vožnje automobilom brzinom od 245 kilometara na sat policija iz Srijemske Mitrovice privela je tridesetčetverogodišnjeg držаvljаninа Hrvаtske, javljaju u srijedu vojvođanski mediji.

Velika opasnost VIDEO Pogledajte divljake u središtu Zagreba, crveno za njih ne postoji

Vozača Audija A8 hrvаtskih registracijskih oznаkа zaustavila je i privela policijska patrola u presretaču na auto cesti Šid – Beograd.

On je zbog obijesne vožnje priveden u Prekršаjni sud u Srijemskoj Mitrovici, gdje mu je izrečenа zаtvorskа kаznа u trаjаnju od 30 dаnа, uz novčаnu kаznu od 120.000 dinаrа (oko 7500 kuna), kаo i zаštitnа mjerа zаbrаne uprаvljаnjа motornim vozilom nа području Republike Srbije u trаjаnju od devet mjeseci.

Riječ je o Marinku Zovku (34) iz Žepča, inače jedan od najbogatijih ljudi u BiH, potvrdila je policija iz Sremske Mitrovice za 24sata

Zovko je poznat po brzoj vožnji. 2006. godine Brabusom je dionicu dugu 191 kilometar od Zagreba do Slavonskog Broda prešao za samo 28 minuta. Tada je za lokalne medije rekao da je kupio 'novi automobil' i da ga je morao 'nagaziti'.

On je bio toliko ponosan na sebe da je jednim dnevnim novinama poslao sliku brzinometra na zastrašujućoj brzini. Policija ga do tada nije uhvatila, a on je rekao da ako do toga dođe, da će pošteno platiti kaznu.

 

Tada se i snimao te objavljivao po internetu snimke svoje sulude vožnje. Zovko je sin 'kralja nafte' Ivice Zovka i nasljednik korporacije 'Zovko Company' koja u svom sastavu ima 15 firmi.

>> Pogledajte kako montirati lance za snijeg

Joško Jeličić
DINAMO - ROSENBORG
Joško Jeličić uoči uzvratne utakmice: Spokojan sam, jači smo individualno i momčadski

A1 izdvaja za Vas

  • dado56:

    Svaka cast srbima u zatvor pa neces vise po kisi vozit 250... bolestan momak

  • coky:

    191 km za 28 minuta, može preći, ali samo s avionom. Za to navedno vrijeme bi trebao voziti u prosjeku 380+ km/h. Šta vi samo pišete bilo što i nema netko da to provjeri...ili se na novinarstu ne uči matematika ?

  • dopizdilomi:

    Odhebite više s kraljevima i kraljicama. Hrvatska nije kraljevina niti ima kralja.