Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raščišćavaju ceste

Srbi na sjeveru Kosova počeli uklanjati barikade

kosovo, barikade, kfor
Reuters/PIXSELL
05.12.2011.
u 13:18

Uklanjanje barikada rezultat je dogovora koji su postigli predstavnici KFOR-a i predsjednik općine Zubin Potok Slaviša Ristić, kako bi cesta Zubin Potok - Zvečan bila prohodna za promet

BEOGRAD - Srbi na sjeveru Kosova oko 11.30 sati počeli su uklanjati barikade u Jagnjenici na prometnici Zvečan - Zubin Potok, a KFOR će također ukloniti svoja vozila kojima je ranije blokirao ovu prometnicu. Sve je to rezultat dogovora koji su postigli predstavnici KFOR-a i predsjednik općine Zubin Potok Slaviša Ristić kako bi cesta Zubin Potok - Zvečan bila prohodna za promet, javljaju mediji u Srbiji i dodaju kako će KFOR postaviti punkt za nadzor vozila na kojemu će biti i Srbi, pripadnici kosovske policije iz lokalne postaje u Zubinu Potoku .

No, Ristić je rekao kako će treća barikada koju su Srbi postavili u Jagnjenici, ali na sporednoj cesti, ostati i Srbi će nastaviti na njoj dežurati. Kako javlja beogradski Blic, Ristić je nakon sastanka u Jagnjenici, koji je trajao petnaestak minuta, rekao kako dogovor ne znači “da će barikade biti uklonjene i da će se ljudi povući s barikada” te dodao kako "narod ostaje tu”. Trenutačno Srbi i pripadnici KFOR-a zajedno raščišćavaju prometnicu, jedni uklanjaju pijesak, a drugi kablove za napajanje reflektora, doznaje Blic.

Ključne riječi

Komentara 6

KO
Kosovac
13:46 05.12.2011.

Zahvaljujući dogovoru jednu barikadu smo uklonili ali ostale barikade u Jarinju, Leposaviću, Rudaru(Dudin Krš) i u Kos. Mitrovici ostaju do daljnjeg!

CA
carpediem
23:32 05.12.2011.

Sklanjaj sve barikade i priznaj nezavisnu drzavu Kosovo inace nema kandidarure. Uzni ili ostavi.

KO
Kosovac
00:38 06.12.2011.

carpediem je napisao/la: Sklanjaj sve barikade i priznaj nezavisnu drzavu Kosovo inace nema kandidarure. Uzni ili ostavi. ********************************* Kandidaturu želi samo Tadić pokvareni.. Narod nasuprot ne želi u EU! Mi smo zemlja koja nema uslove za to.. plate su namm male tako reći skromne, a za EU cene treba nam bar 5 puta veća plata.. Da mi lepo zaboravimo to članstvo u EU i ostavimo lepo barikade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije