Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBUSTAVA PRORAČUNA

Split obustavio sve pozive javne nabave i zabranio zapošljavanja

Split: Gradonačelnik Andro Krstulović Opara dao izjavu o slučaju trostrukokg ubojstva
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
21.04.2020.
u 11:54

Gradonačelnik Krstulović Opara privremeno obustavio izvršenja Proračuna za 2020. godinu

Zbog bitno promijenjenih gospodarskih okolnosti kao posljedica epidemije bolesti COVID-19 koje su utjecale na smanjenje prihoda Proračuna Grada Splita, gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je Mjere privremene obustave izvršenja Proračuna za 2020. godinu. Obustavljaju se svi javni pozivi, postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave te se neće pokretati novi osim onih koji zadovoljavaju određene uvjete. Također se zabranjuje zapošljavanje te prijem službenika i namještenika na neodređeno i određeno vrijeme, bez obzira na izvore financiranja osiguranih rashoda za zaposlene kako u gradskim upravnim tijelima, tako i kod proračunskih korisnika.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara ističe kako mu je primarni cilj zajedno s gradskim službama te proračunskim korisnicima očuvati sve javne funkcije Grada Splita, koje su direktno ugrožene smanjenjem prihoda, ali i nemogućnošću rada određenih službi i djelatnosti.

- Riječ je o mjerama racionalizacije, štednje i organizacije rada Grada Splita u novonastalim okolnostima. Cilj Grada Splita je provedbom svih predloženih mjera, pa i ove privremene obustave, doći u situaciju da se ne odustaje od niti jedne gradske investicije, štoviše, da se značajno ubrza priprema i realizacija svih gradskih projekata, poglavito onih kapitalnih te usmjerenih na nova zapošljavanja u privatnom sektoru, a koji će imati značajan efekt na BDP grada Splita te poduzetničke aktivnosti u gradu – poručili su iz Grada Splita.

Iznimno će se moći provoditi postupci nabave ako se radi o nabavi materijala, opreme i ostalog potrebnog za borbu protiv pandemije COVID-19, ako su isti neophodni za redovito funkcioniranje Grada Splita i proračunskih korisnika te ako se nabava provodi u okviru projekta sufinanciranog sredstvima EU ili sredstvima drugih nacionalnih i međunarodnih institucija, a primarno se odnose na strateške projekte grada.

Postoje iznimke i za zapošljavanje i prijem službenika i namještenika na određeno i neodređeno vrijeme te sklapanje ugovora o djelu koje je dopušteno samo ako za to postoji opravdani i obrazloženi razlog, odnosno ako bi se dovelo u pitanje obavljanje propisanih poslova, ali uz prethodnu suglasnost gradonačelnika.

 

>> VIDEO Andrej Plenković: Donijet ćemo zakon koji će obustaviti ovrhu nad novčanim sredstvima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije