Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLAVARSTVO Kuret najavio skoro usvajanje plana upravljanja gradskom jezgrom

Split: Gradske stipendije učenicima i studentima porasle za 200 kuna

studoshi-txt.jpg
Foto: Mišo Lišanin
24.10.2008.
u 15:00

Nakon sjednice splitskog Gradskog poglavarstva, gradonačelnik Ivan Kuret obavijestio je novinare kako su dan ranije bez javnosti održali prvu prezentaciju plana upravljanja starom gradskom jezgrom.

Čekaju plan 30 godina
– Riječ je o radnome materijalu koji smo i mi vidjeli prvi put. Sastoji se od plana upravljanja cijele jezgre te plana za prostor podruma. Sada će konzervatorske stručne službe pregledati materijale, unijet će se korekcije i, nakon mjesec dana, plan će biti predstavljen javnosti – rekao je Kuret.

Napomenuo je kako je riječ o planu koji Split čeka 30 godina, a temeljem kojega će se obnoviti i upravljati jezgrom.

– Pri kraju smo posla i ne treba sad žuriti. Prije usvajanja dokumenta, plan će biti usuglašen u stručnoj javnosti, Vijeću i Poglavarstvu – rekao je Kuret.

Plan izrađuje Izraelac Giora Solar, a u Gradu se nadaju kako će biti usvojen početkom 2009. godine, u kojoj Split slavi 30 godina od upisa u registar UNESCO-a.

Poglavarstvo je jučer odabralo izvođača glavnog i izvedbenog projekta sportske dvorane OŠ Stobreč te stručnog nadzornika za izvođenje radova u dvorani OŠ Gripe. Ujedno, usvojilo je financijski plan za izgradnju sportske dvorane OŠ Ravne njive. Gradonačelnik Ivan Kuret naglasio je kako su za mandata aktualne vlasti završene i otvorene sportske dvorane OŠ Trstenik i OŠ Visoka.

– Završena je dvorana u OŠ Mejaši, a pred završetkom je u OŠ Žrnovnica. Radi se još na šest školskih dvorana: Ravne njive, Gripe, Stobreč, Pujanke, Sućidar i Mertojak – rekao je Kuret koji ne zna hoće li biti dovoljno novca, ali naglašava kako je riječ o projektu koji će trajati dok sve splitske osnovne škole ne budu imale školske dvorane.

Poglavarstvo je donijelo zaključak o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji za školsku godinu 2008./2009.. Odobreno je 30 učeničkih i 50 studentskih stipendija, koje su u odnosu na lanjske povećane za 200 kuna. Učeničke stipendije sada iznose 600, odnosno 800 kuna, a studentske 800 ili 1000, ovisno o tomu školuje li se stipendist u Splitu ili izvan njega.

Korisnici pomoći
Uvjeti su, osim prebivališta u Splitu i statusa redovitog učenika, odnosno studenta, da su njihove obitelji korisnici pomoći Centra za socijalnu skrb.

Tvrtka Promet odabrana je za prijevoz učenika osnovnih škola Mertojak, Trstenik, Srinjine i Žrnovnica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije