Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PATAGONIJI

Spektakularan lom argentinskog ledenjaka

NBA finale
03.03.2012.
u 00:13

Ledeni blokovi glečera Perito Moreno lome se ciklički, a posljednji put isti fenomen oduševio je posjetitelje 2008. godine

Ledeni blokovi glečera Perito Moreno priredili su petak neplanirani spektakl posjetiteljima koji su u patagonijskom nacionalnom parku prisustvovali rijetkom cikličkom fenomenu koji se po prvi put manifestirao od 2008. godine, prenio je Reuters.

Sretnici su imali priliku uživo vidjeti kako se gigantski ledeni blokovi lome i nestaju ispod vodene površine. Riječ je o fenomenu koji nastaje kad ledenjak usred gibanja na svom putu presiječe riječno korito koje napaja jezero Lago Argentino. Tada vodena bujica počinje navirati ispod ledenjaka te stvara pritisak koji nakon nekog vremena formira tunel i naposljetku uzrokuje destrukciju ledenjaka.

Ključne riječi

Komentara 1

ŽA
žalosnababanarikača
18:37 04.03.2012.

Ovo me podsjeća na stanje u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije