Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kandidiranje za šefa Partije

SPD žele voditi Grbin, Kolar, M. Ahmetović...

Rijeka: RESTART koalicija predstavila svoje kanditate za 8. izbornu jedinicu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
19.08.2020.
u 14:51

Ahmetović kaže da drukčija mišljenja u SDP-u moraju biti “novo normalno”

Tko god je mislio da će SDP imati unutarstranačke izbore po principu jedan član, jedan glas, jedan kandidat grdno se prevario. Rokovi za predaju kandidatura i za lidera i za Predsjedništvo kao i za Glavni odbor počeli su teći jučer, a već danas je jasno kako će za novog šefa stranke biti najmanje troje ozbiljnih kandidata. I pitanje je je li to sve. Danas bi svoju ambiciju na Iblerovu trgu trebala istaknuti načelnica Omišlja na Krku Mirela Ahmetović.

Javila najprije članovima

– Pitala sam samu sebe je li vrijeme za moju kandidaturu i mogu li svojim radom jamčiti revitalizaciju naše stranke? Odlučila sam. Zajedno s vama i vašom podrškom, mogu, želim i hoću. Iskreno i sa srcem. Poslušala sam svoj prvi instinkt i članicama i članovima želim ponuditi novu platformu SDP-a – stoji u pismu koje je Ahmetović poslala svim članovima SDP-a Primorsko-goranske županije koje je prvo obavijestila o svojoj namjeri da se kandidira za šeficu. Ahmetović je isto tako u pismu poručila kako je SDP u krizi i kadrova i politika i identiteta te da su se članovi otuđili.

– Kao i u društvu općenito, tako smo i u stranci zaboravili na čovjeka, onog našeg druga iz najmanje organizacije kojemu je nekada bila čast što je član upravo SDP-a. Predugo smo se bavili samima sobom, našim osobnim probitkom, foteljama i raznoraznim klijentelističkim detaljima – napisala je Ahmetović i dodala kako želi okupiti sve, istaknuti ono najbolje što SDP ima, ljude, i kako ne trebaju zazirati od različitosti. Različita mišljenja, piše Ahmetović, moraju postati “novo normalno”.

– Ali tim se razlikama ne trebamo baviti u međusobnim svađama u javnom i medijskom prostoru dok naši suparnici likuju, a stranka slabi – poručila je članovima Ahmetović.

VIDEO Zlatko Komadina na konferenciji o unutarstranačkim izborima u SDP-u

Plan joj je, otkrila je, stabilizirati stranačke financije, na način da se uvede odgovornost za trošenje novca članova i da ta odgovornost bude vidljiva, ne samo reviziji već i svim članovima.

– Kao stranka koja se zalaže za decentralizaciju Hrvatske, moramo najprije decentralizirati stranku kako bismo novac oslobodili za naše aktiviste jer svaka aktivnost naše stranke počinje na terenu. Ljude treba motivirati i dati im veću odgovornost, samim time i obveze. Tek tako svi naši članovi osjećat će se jednako i ravnopravno – poručila je Ahmetović.

Otegotna okolnost

Do kraja tjedna svoju bi kandidaturu trebao istaknuti, čuje se u SDP-u, i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je navodno već dobio potporu dijela šefova županijskih organizacija SDP-a, mahom ljudi koji su bili uz Davora Bernardića, a što bi mu mogla biti otegotna okolnost.

Još je pod velikim upitnikom što je s kandidaturom bivšeg ministra unutarnjih poslova Rankom Ostojićem. On je već jednom pokušao biti šef stranke i izgubio od Davora Bernardića, a jučer je na svom Facebook-profilu članovima dao “mašti na volju” objavom kako je vrijeme za kandidaturu jer “još uvijek volimo SDP”. I dok neki u SDP-u to tumače tako da bi se Ostojić mogao kandidirati za člana Predsjedništva i da sigurno neće ići protiv Peđe Grbina koji je upravo Ostojiću prije četiri godine bio šef izbornog stožera neki u SDP-u vjeruju da bi Ostojić u drugom pokušaju ipak mogao ići i do ključne pozicije.

U svakom slučaju, može se kazati kako su iduća dva tjedna, koliko traje proces kandidiranja, doista ključna u SDP-u. A kako se izbori za šefa održavaju na isti dan kada i za novo Predsjedništvo i Glavni odbor, jasno je da bi ovo mogli biti jedni od najneizvjesnijih izbora.

Komentara 8

TA
Talleyard
16:50 19.08.2020.

Partiju koja je još do koljena u zločinačkoj komunističkoj partiji koja je počinila najgori genocid nad Hrvatima nakon rata treba zabraniti

Avatar film
film
15:46 19.08.2020.

od sdpea nebu ništ tak dugo dok na čelo stranke ne dojde neki đuro,joža ili štef i veli ja sam prvo ponosan hrvat a onda i sdpeovac... sve ostalo vodi na ispod 10 % podrške...

HR
hrvoje367
18:38 19.08.2020.

LUZERI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije