Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ U ŠPANJOLSKOJ

Restoran razljutio goste: Tko želi sjediti na suncu mora platiti više

Restoran, ilustracija
Foto: Pixabay
16.03.2024.
u 07:27

Prema španjolskom zakonu, restorani mogu dodatno naplatiti bilo koju uslugu, ako su to naznačili na vidljivom mjestu

Restoran u španjolskoj Sevilli naljutio je i razočarao goste novim neobičnim pravilom. Ako želite pojesti obrok s pogledom na rijeku Guadalquivir za suncem obasjanim stolom, sada ćete to dodatno platiti. Ako želite jesti za jednim od tri ekskluzivna VIP stola koja obasjava sunce, morat ćete nadoplatiti.

Novom odlukom nije zadovoljno lokalno stanovništvo, ali ni turisti, koji već plaćaju razne troškove poput boravišne pristojbe, piše Fenix magazin. Neki su se na društvenim mrežama i portalima za recenzije žalili da su morali sjediti u sjeni, iako su stolovi na sunčanom dijelu bili slobodni.

Voditelj restorana brani odluku da se najbolji stolovi plaćaju dodatnih 10 eura, naglašavajući da je to jasno navedeno na jelovniku i web stranici restorana. Prema španjolskom zakonu, restorani mogu dodatno naplatiti bilo koju uslugu, ako su to naznačili na vidljivom mjestu. Udruga potrošača FACUA potvrdila je da se radi o legalnoj naplati, no mnogi i dalje kritiziraju odluku koju smatraju bezobraznom prema gostima.

Rasprava o nepopularnoj odluci se nastavlja, a moguće je da će i drugi restorani slijediti ovaj primjer, ili će se restoran, pod pritiskom javnosti, morati predomisliti kako bi opstao.

VIDEO Dodajete li sol svojoj kavi? Evo zašto biste trebali

Ključne riječi

Komentara 2

SE
Serengeti
09:55 16.03.2024.

Čekam kada će se dosjetiti da naplate ljepše stolice, na cijeniku će biti obična drvena stolica i premium stolica. U wc-u jedna cijena sa jednoslojni, a druga za premium troslojni papir (naravno cijena je za tri listića gusobriza pa ti izračunaj da li ti se više isplati dva paketa jednoslojnog ili jedan troslojnog). Ako hoćeš novi stolnjak, a ne onaj zaprljan od prošlog gosta morati ćeš dodatno platiti uslugu postavljanja stola. Samo je bitno da sve transparento piše na cijeniku....

V0
Vlaskoulicanec4.0
09:41 16.03.2024.

Po čemu je to bezobrazno ako lijepo piše? Pa tko voli, nek izvoli. I uopće: zašto se nitko ne buni recimo u hotelu ako soba sa pogledom na more ili na južnoj strani više košta od sobe sa pogledom na park ili ulicu? Zašto se nitko ne buni što recimo u Veneciji Espresso na Markovu trgu košta 10 eura a u pokrajnjim ulicama 2? Svi bi top servis za 0 eura... A toga jednostavno nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije