Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 1.srpnja

Još jedna članica EU ukida radne dozvole za Hrvate

burza rada
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
27.06.2015.
u 10:29

Ostale države (Grčka, Francuska, Cipar, Italija i Malta) još nisu donijele odluku o ukidanju ograničenja za Hrvate

Španjolska će od 1. srpnja u potpunosti otvoriti tržište rada Hrvatima. Time se ta država svrstala uz bok Njemačkoj, Luksemburgu i Belgiji koje su do sad najavile da će, nakon što krajem mjeseca istekne dvogodišnje prijelazno razdoblje, izjednačiti hrvatske radnike u pravima s radnicima iz ostalih EU država. Iako ta jest država u gospodarskim problemima, zaključili su da Hrvati ipak ne predstavljaju opterećenje njihovom tržištu rada.

Za razliku od njih, Austrija je produžila ograničenje zapošljavanja na još dvije godine. Kako nam je pojasnio Oliver Gumhold iz tamošnjeg Ministarstva rad, Austrija se "suočava s velikim rastom stope nezaposlenosti te ne očekuju da će se stanje poboljšati u sljedećih šest mjeseci". Uz Austriju, ograničenje zapošljavanja za još tri godine produljit će i Slovenija i Nizozemska, a najvjerojatnije i Velika Britanija, u kojoj se govori i o maksimalnom prijelaznom razdoblju od sedam godina, naravno, bude li tada još u Uniji. Ostale države (Grčka, Francuska, Cipar,  Italija i Malta) još nisu donijele odluku o ukidanju ograničenja za Hrvate.

>> Njemačka od 1. srpnja ukida radne dozvole za Hrvate

Komentara 19

OS
osica
11:07 27.06.2015.

"Blago nama, smanjuju nam nezaposlenost, a M. M se zadovoljno smješka. Statistika mu je sve bolja i bolja." Ekonomska politika ove vlade daje sjajne rezulatte. Još malo ostati će podobni , penzioneri, oni nižeg obrazovanja, koje EU ne želi i ne treba.

AA
aabbcc
10:46 27.06.2015.

Trebalo bi i obrnuto da 10 milijuna nezaposlenih Španjolaca moze doci na rad u Hrvacku.

ZA
zazidje
11:16 27.06.2015.

Opet će u vladi biti zadovoljni, moći će nastaviti sa trendom raseljavanja mladih, radno sposobnih ljudi, opet će biti hvale kako su smanjili nezaposlenost, deja vu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije