Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ

Sokol: Beljak već jako dugo širi netrpeljivost u hrvatskom javnom prostoru

Tomislav Sokol
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.03.2019.
u 16:37

'To je prvenstveno pokazatelj nemoći stranke koja pokušava kroz nekakve koalicije skupljene s kolca i konopca dobiti mandat u Europskom parlamentu'

Saborski zastupnik HDZ-a Tomislav Sokol rekao je u četvrtak da predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešimir Beljak izjavom kako HDZ treba jednom zauvijek maknuti s vlasti inače Hrvatske ne može naprijed ističući kako Beljak već jako dugo širi netrpeljivost u hrvatskom javnom prostoru.

"To je prvenstveno pokazatelj nemoći stranke koja pokušava kroz nekakve koalicije skupljene s kolca i konopca dobiti mandat u Europskom parlamentu i tako opstati kao relevantna na političkoj sceni, što vjerujem da joj neće uspjeti", rekao je Sokol uime HDZ-a komentirajući Beljakovu izjavu u Rijeci da "dok je HDZ u bilo kojem gradu, općini ili županiji na vlasti, a kamoli na čelu države, Hrvatska ne može naprijed". 

Ustvrdio je da je predsjednik HSS-a u svojoj stranci manje-više sve svoje neistomišljenike "pobacao van iz stranke", a od te stranke pokušava napraviti nešto što HSS nikada nije bio - ekstremno lijeva stranka koja širi mržnju prema svima koji ne misle kao oni.

"Beljak, koji ima pravomoćnu kaznenu presudu, nije osoba koja je prikladna da drugima dijeli bilo kakve lekcije", poručio je.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak ustvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare Amsterdamske koalicije da HDZ treba jednom zauvijek maknuti s vlasti, jer "dok je HDZ u bilo kojem gradu, općini ili županiji na vlasti, a kamo li na čelu države, Hrvatska ne može naprijed".

Sokol je odbacio i Beljakove optužbe da HDZ-ovi ministri i dužnosnici u stranačkoj kampanji za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije u svoje redovno radno vrijeme koriste službene automobile i državne resurse rekavši kako je normalno da vlada ima određene aktivnosti za tu županiju.

Istaknuo je kako državni dužnosnici, koji su članovi HDZ-a, imaju pravo kao članovi stranke zastupati njezine interese. No, naveo je, jasno je odvojeno ono što rade po službenoj dužnosti od njihova stranačkog rada. Rekao je kako niti jedna vlada od dosadašnjih nije toliko napravila za ravomjeran regionalan razvoj zemlje.

>>Krešo Beljak i Andrej Plenković u Saboru

Ključne riječi

Komentara 23

DI
disputte
17:39 07.03.2019.

Gospodarstvo:............ 1) Miroslav Kutle - simbol privatizacijske pljacke, kriminala, korupcije i nevoljkosti pravosuda da ga zaustavi i izolira............. 2) Ivica Todoric - Nedodirljivi simbol hrvatskog "gospodarskog cuda", izrastao na bezocnom uništenju konkurencije i dobavljaca, pogodovanju od strane svih dosadašnjih vlada i ucjenjivanju medija.......... 3) Darko Ostoja, Georg Eltz i ostali "junaci" kuponske privatizacije koji su se zamjenom bezvrijednih dionica za vrijedne domogli bogatstva

DU
Deleted user
17:39 07.03.2019.

kazić pajser oličenje nekulture i uličarskog govora

Avatar Untouchable
Untouchable
17:58 07.03.2019.

kad pada cijena Blaupunkta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije