Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH

Predsjednik HSS-a kaže da se bošnjački političari u BiH ponašaju kao srpski u bivšoj Jugoslaviji

Beljak je naglasio da političare na vlasti nije briga za Hrvate u BIH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.03.2018.
u 17:21

Istaknuo je kako se radi o pogubnom modelu jer su na identičan način Srbi kao relativna većina u Jugoslaviji pokušali svoja rješenja nametnuti drugima

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke i saborski zastupnik Krešimir Beljak ocijenio je u srijedu u intervjuu da bošnjački političari majoriziraju Hrvate u Bosni i Hercegovini ponavljajući iste greške srpske politike u bivšoj Jugoslaviji koja je dovela do ratova devedesetih godina.

"Bošnjački političari su jednostavno preuzeli princip majorizacije, koji je prisutan na ovim prostorima već jako dugo i što je uostalom uzrok svih ratova iz devedesetih", rekao je Beljak u intervjuu za internetski portal Dnevnik.ba iz Mostara. Istaknuo je kako se radi o pogubnom modelu jer su na identičan način Srbi kao relativna većina u Jugoslaviji pokušali svoja rješenja nametnuti drugima.
Beljak je kritizirao aktualnu vlast u Hrvatskoj tvrdeći da Hrvate u BiH podržavaju tek deklaratorno. "Vladajuće elite u Hrvatskoj brigu za Hrvate u BiH pokazuju samo načelno. U suštini nije briga ni njih, jer gledaju kako se svidjeti upravo međunarodnoj zajednici", dodao je predsjednik HSS-a.

Upozorio je kako se Hrvati u BiH suočavaju s ubrzanim nestajanjem, no da ne trebaju očekivati pomoć iz Zagreba jer su "na vlasti karijeristi". "Vladajuće elite ne mogu lobirati ni za interese Republike Hrvatske, što se vidi u nizu izgubljenih sudskih sporova pred međunarodnim sudištima. Kako bi onda bili u stanju lobirati za bilo što drugo", rekao je Beljak. Upitan može li međunarodna zajednica pomoći BiH da postane normalna država, Beljak je rekao kako se ta "briga" pokazala za vrijeme prošlog rata. "Bojim se da je upravo međunarodna zajednica uzrok mnogobrojnih problema, ali zato smo si, uostalom – sami krivi", rekao je Beljak.

Komentara 20

JO
jomarkic
17:37 07.03.2018.

OK izjava Beljaka, sad mi nije jasno koji je vrag u koliciji s Davorom Bernardićem koji stalno za BiH medije naglašava: “U dobrim sam odnosima sa SDP-om BiH, tako će i ostati dok god se zalažu za modernu, uljuđenu, civiliziranu,, građansku, proeuropsku BiH". SDP BiH želi nestanak Hrvata ili njihovu asimilaciju u Bošnjake ili Bosance, eto koga Bernardić u BiH podržava.

Avatar navijač
navijač
17:31 07.03.2018.

Ajd i od Kreše nešto pametno.

ST
stric8
18:27 07.03.2018.

...ovaj šrafciger ispao iz iste balačice kao i milanović .... teški ljevičar sa "punom šakom slatkiša" za desnicu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije