Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voditelj ga prekinuo

Sociolog kritizirao ruske postupke na državnoj televiziji: 'Ovo je okrutnost i sadizam, rat protiv civila'

Twitter
30.10.2022.
u 18:40

Kolumnistica The Daily Beasta i osnivačica Russian Media Monitora Julia Davis na svom je Twitter profilu objavila snimku emisije u kojoj su panelisti raspravljali o napadima na energetsku infrastrukturu. Sociolog Aleksej Roščin kritizirao  je postupke Rusije bombardiranje ukrajinskih elektrana, što je navelo voditelja da ga prekine.

Panelist na ruskoj nacionalnoj televiziji prekinut je u svom izlaganju nakon što je kritizirao Rusiju i invaziju na Ukrajinu. U posljednjim tjednima Rusija je pojačala napade na elektrane u Rusiji, a predsjednik Volodimir Zelenski na Twitteru je objavio kako je uništeno oko 30 posto elektrana te zbog toga veliki dio zemlje ostaje bez struje.

Kolumnistica The Daily Beasta i osnivačica Russian Media Monitora Julia Davis na svom je Twitter profilu objavila snimku emisije u kojoj su panelisti raspravljali o napadima na energetsku infrastrukturu. Sociolog Aleksej Roščin kritizirao je postupke Rusije koja bombardira ukrajinske elektrane, što je navelo voditelja da ga prekine.

-Ne znam o kakvom bismo pravednom svjetskom poretku mogli govoriti kada uništavamo elektrane i infrastrukturu u Ukrajini- rekao je Roščin.

-Dugo te nije bilo. Sačuvao si neke stvari u svojoj duši. Odlučio si izbaciti sve iz sebe - ubacio se s vidno neugodnim osmijehom na licu voditelj Andrej Norkin, no Roščina to nije pokolebalo da nastavi dalje.

-Ovo je okrutnost i sadizam, rat protiv civila. Ovo je rat protiv naroda- dodao je, a voditelj da je ponovno prekinuo.

-Tjeraš me da objasnim sve što je rečeno u našem studiju dok te nije bilo zadnjih tri, četiri, pet godina...- kazao je Norkin na što mu je sociolog ponovno odgovorio.

-Kao građanin sam odgovoran, ali ne odobravam bombardiranje ukrajinskih elektrana.

-Pa ako ti nisi odobrio, onda svi možemo ići kući. Hajmo se pretvarati da smo poslušali ostatak vašeg manifesta, imate li nešto bitno za reći?- upitao je Norkin.

-Kada radimo to što radimo, to što osjećaju prema nama potpuno je razumljivo- zaključio je Roščin koji je osudio ruske postupke. 

Politolog i povjesničar Aleksandar Sitin, rekao je da je Rusija "narušila teritorijalni integritet suverene nacije" kada je napala Ukrajinu 24. veljače.

-Ove granice suverene nacije koje su povrijeđene, to nisu bile ruske granice. I to je otprilike to. Za sada nema nikakvih znakova da su spremni sklopiti dogovor s Rusijom o bilo čemu. Za Ukrajinu se teritorijalna oduzimanja nisu samo nemoguća, već i kao nesavjesna", rekao je Sitin pa dodao: Ako prihvatimo teze Vladimira Vladimiroviča da smo jedan narod, u smislu da se radi o bivšim sovjetskim narodima, besmisleno je predviđati da će se Ukrajinci predati ili zahtijevati predaju od svoje vlade jer su prisiljeni kuhati slaninu na svijeći- kazao je Sitin.

VIDEO Tko je 'Putinov kuhar' koji mu se suprotstavio? Prodavao hrenovke, a sada je šef plaćenika koji siju strah po Ukrajini

Ključne riječi

Komentara 11

PO
poluprovokator
19:12 30.10.2022.

Aleksej je oličenje moralnog integriteta- zna što riskira ali ipak iznosi svoj stav. Kapa do poda za ovakve heroje!

AN
angeorafael123
19:11 30.10.2022.

Jedan Rus razmišlja.Možfa bude još koji.

DU
Deleted user
19:15 30.10.2022.

Javljaju se ipak javno glasovi razuma. Ta dvojica bi mogli imati gadnih problema u bliskoj budućnosti. Ako su im obitelji u Rusiji, problem će biti još veći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije