Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita

SOA nakon haaške presude budno prati Mesićevu sigurnost

mesic
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/6
Autori: Jasmina Popović, Ivanka Toma
27.04.2011.
u 07:40

Dio je dana Mesić u uredu, a u slobodno vrijeme u vikendici kraj Zaprešića.

– Koliko znam, moje osiguranje nije pojačano, ne zapažam ništa posebno. No, o svom osiguranju ne odlučujem ja nego MUP i oni podižu ili ukidaju mjere zaštite – izjavio je jučer bivši predsjednik Mesić koji, sudeći prema fotografiji, ne mijenja svoju rutinu.

Procjena sigurnosti


Isti odgovor dobili smo i u MUP-ovu Uredu za odnose s javnošću u kojem ipak navode kako se stalno analizira i preispituje eventualna ugroženost sigurnosti bivšeg predsjednika. Procjenu sigurnosti, doduše, obavlja Protuobavještajna agencija, a u skladu s njihovom ocjenom, policija pojačava ili pak smanjuje neposrednu zaštitu bivšeg predsjednika.

Haaška presuda kojom su generali Ante Gotovina i Mladen Markač osuđeni na 24 i 18 godina zatvora, i to kao članovi udruženog zločinačkog pothvata, SOA-i i policiji bila je signal da se obrati pozornost na Mesićevu sigurnost. Neposredan je povod to što se osuda zbog “zločinačkog pothvata” temelji na tzv. brijunskim transkriptima čije se dostavljanje Haaškom sudu stavlja upravo Mesiću na dušu. Mesić, koji je često zbog suradnje s Haagom prozivan kao izdajnik za kojega se traži kaznena odgovornost i naziva ga se najružnijim imenima, odgovorio je na posljednje prozivke tvrdnjom da brijunski transkripti nisu dokaz te da ih je Haagu dostavio Tomislav Karamarko. Time ipak nije spustio tenzije. Policija i SOA stoga, kažu u MUP-u, stalno preispituju njegovu sigurnost.

Normalan život


Mesić pak živi uobičajeno. Dio je dana u uredu u Grškovićevoj, a u slobodno je vrijeme u svojoj vikendici kod Zaprešića. Na Uskrsni ponedjeljak malo je ondje i zakartao, ali “ne za novac”, sa svojim zetom Renatom Obranovićem te prijateljima Markom Amidžićem i Karlom Žagarom.

Doznaje se da se proteklih dana kretao kao i obično s jednim osobnim čuvarom.

Komentara 255

KL
klanac
15:03 27.04.2011.

taj luđo netreba osiguranje jer je on građanin!

OB
-obrisani-
13:38 27.04.2011.

Mesić koji je komentirao baš sve ,od cijena na placu do rata u Libiji, odjednom zašutio. Nema ga, tajac..... Pa samo za njega ćemo ponovit onu njegovu omiljenu: \"neka institucije rade svoj posao\". Istraga pa sud. Ako udbaška klika oko njega i njegovih pajdaša to ne spriječi.

ZA
zagabria1
10:50 27.04.2011.

čuvaju ga od vlastitog naroda. Ma bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije