Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji izvještaja

SOA upozorava: Značajan rizik i opasnost zbog Agrokora

Agrokor
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
23.11.2017.
u 18:13

Sigurnosno obavještajne službe nisu pronašle elemente za tvrdnju da se u Hrvatskoj vodi medijski hibridni rat

Sigurnosna analiza upozorava da se visokim rizikom smatra činjenica što Lex Agrokor nije implementiran u zemljama u kojima koncern Agrokor posluje.

Objavio je to danas N1, koji iz neimenovanih izvora saznaje detalje posebnog izvještaja sigurnosno obavještajnih službi o procjeni sigurnosnog stanja vezanog uz krizu u Agrokoru.

Sigurnosne službe procjenjuju, navodi se također, i da postoji značajan rizik i opasnost od velikog broja domaćih i međunarodnih tužbi zbog koji prijeti opasnost od gubitaka u koncernu. Upozorava se i na projekciju rizika, koji bi mogao značiti gubitak radnih mjesta u sadašnjem koncernu Agrokor. Kako je u sustavu koncerna zaposleno 40 tisuća radnika, gubitak radnih mjesta smatra se ozbiljnim rizikom u procjeni sigurnosnog stanja u zemlji.

U izvješću SOA-e stoji da su sigurnosne agencije pojačanu analizu stanja u koncernu Agrokor počele intenzivno pratiti tek u travnju 2017. godine - dakle, neposredno prije raskida koalicije HDZ-a i Mosta i nakon objave informacije o tajnom sastanku Ivice Todorića, Andreja Plenkovića, Bože Petrova, Martine Dalić i Zdravka Marića koji je održan 5. ožujka u Vladi.

U svojem istraživanju, u posebno pripremljenom izvještaju označenom tajnim, sigurnosno obavještajne službe nisu pronašle elemente za tvrdnju da se u Hrvatskoj vodi medijski hibridni rat.

Pogledajte i galeriju izlaska osumnjičenih u aferi Agrokor iz Remetinca:

Agrokor
1/37
Ključne riječi

Komentara 12

NA
narod1
19:48 23.11.2017.

Povjerljivi izvještaj SOA a mediji došli do detalja. To je kao Monty Python

DI
Diesel
18:33 23.11.2017.

Bravo, ovo je dokaz da SOA cita novine.

TU
turimtituki
18:36 23.11.2017.

Ja vjerujem svilenom, dalic i ramljak. Sve je u redu, agrokor super posluje i građani nista nece platiti. Dug ce kao stapicem biti rijesen. Zivio hdz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije