Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nije rekao istinu'

Grmoja na Faceu objavio dokument: 'Ovime je Todorić u šaci držao Rohatinskog'

Nikola Grmoja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
21.11.2017.
u 20:19

"Priznati financijski stručnjak i dobitnik nagrade za najboljeg europskog guvernera nije ni na Povjerenstvu skupio snage za punu istinu", napisao je Grmoja na Facebooku.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na Facebooku je objavio dokument za koji tvrdi da je njime "Todorić držao u šaci Rohatinskog". 

Grmoja piše kako je baš Rohatinski pravi primjer da saborsko Povjerenstvo za Agrokor, za koje vladajuća većina tvrdi da treba prekinuti s radom jer je potvrđena istraga u aferi Agrokor, "ima smisla i da je njegova uloga u rasvjetljavanju političke pozadine presudna".

Nikola Grmoja
1/20

Ugovor Agrokora i tvrtke Marije Rohatinski

"Tijekom pripreme za sutrašnje Povjerenstvo dobio sam ugovor Agrokora i tvrtke Romaha, tvrtke Marije Rohatinski, u kojem jasno stoji da je propala firma prodana Agrokoru za čak 3,85 milijuna kuna u svibnju 2011. kada je Rohatinski bio guverner HNB-a", napisao je Grmoja u statusu na Facebooku. 

Podsjetio je da je Rohatinski svjedočeći na Povjerenstvu rekao da je Agrokor tvrtku njegove supruge kupio "za jednu kunu, zajedno s njenim gubicima i jedinom nekretninom, obiteljskom kućom obitelji Rohatinski, procijenjenom na oko 2 milijuna kuna". 

"Nije ni na Povjerenstvu skupio snage za punu istinu"

"Vrijeme kupoprodajnog ugovora poklapa se s priznanjem Rohatinskog da su ga Todorić, Karamarko i Kujundžić nagovarali na politički angažman. Imao sam osjećaj da ga je na to priznanje potakla upravo činjenica što ga je Ivica Todorić držao u šaci, jer mu je kupnjom firme sačuvao krov nad glavom", piše Grmoja te dodaje kako dosad nije objavljena prava cijena koju je Agrokor platio za tvrtku supruge Željka Rohatinskog. 

"Priznati financijski stručnjak i dobitnik nagrade za najboljeg europskog guvernera nije ni na Povjerenstvu skupio snage za punu istinu koja je, doduše, za njega jako ponižavajuća", piše Grmoja i dodaje da vjerojatno nikada nećemo doznati "koliko puta je Rohatinski poslušao Todorića i na koji način je Todorić utjecao na guvernera i monetarnu politiku HNB-a".

Pogledajte i VIDEO: Ivica Todorić u Londonu

Komentara 30

Avatar Idler 3
Idler 3
21:30 21.11.2017.

Pital bi uvaženog lika sa slike i vrlo važnog člana povjerenstva - jel se dokazi prilažeju povjerenstvu il pokazivaju pozvanim tijekom ispitivanja il se šajbaju po fejsu ??? Znam, znam....pitam bedastoće kak i saki put.

KA
kamenjar0404
21:05 21.11.2017.

Najgluplji tip kojega sam vidio u hrvatskoj politici !!!! Underground je malo reci a odijelo ručno siveno po mjeri !!!!!

RO
ronyday
21:22 21.11.2017.

Rohatinski je partijski igrač i mafijaš kojeg štiti UDBA načelu sa cvitanom, a grmoja i drugovi si samo njihova potrčkala maloumlja. Kako se gamad brzo prepozna i udruži ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije