Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snijeg u HB županiji

Snijeg osvanuo u Posušju, Tomislavgradu, Kupresu...

22.11.2008.
u 18:11

U Bosni i Hercegovini  osvanuo je prvi bijeli pokrivač. Snijeg je, u odnosu na proteklih godine kada je znao pasti i u rujnu, pao tek potkraj studenog, kao da je čekao onu narodnu “Sveta Kata, snig na vrata“. Zabijelio se i Posušje, u Tomislavgradu je bilo desetak centimetara snijega, od 15 do 20 centimetara osvanulo je u Kupresu, Glamoču, Blidinju…

Snijeg pa sunce
Tijekom dana razvedrilo se i zasjalo sunce pa se snijeg počeo topiti, tako da ljubitelji zimskih sportova na Kupresu i Blidinju nisu došli na svoje.

Direktor SRC “Čajuša“ Zvonko Bagarić kazao nam je da potkraj idućeg tjedna planira pustiti u pogon sustav umjetnog zasnježivanja skijaških staza, ako vremenski uvjeti to dopuste. Na području Blidinja jučer je boravilo više ljubitelja zimske idile, iako za skijanje nije bilo uvjeta.

Tek za sanjkanje
Tek djeci za sanjkanje. Temperatura je tijekom noći bila oko -5 stupnjeva Celzijevih, ali je tijekom jutra otoplilo. Za razliku od prvih snjegova nekoliko prošlih godina koji su, uglavnom, zimsku službu u većini gradova zaticali nespremnu, jučer su u ranu zoru na prometnicama bili strojevi zimske službe koji su već čistili snijeg.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije