Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Tolušić:

'Smjer HDZ-a nije dobar. Plenković je prelomio oko Istanbulske, to je bilo pogrešno'

Tomislav Tolušić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
11.03.2020.
u 13:52

Potpredsjednički kandidat opcije za promjene tvrdi da se HDZ krivo ideološki pozicionirao.

U samom finalu utrke za ključne pozicije u HDZ-u u studiju Večernjeg lista gostovao je potpredsjednički kandidat opcije za promjene Tomislav Tolušić.

Iz te opcije tvrde da je Andrej Plenković krivo ideološki pozicionirao HDZ i da je to dovelo do gubitka glasova na europskim i predsjedničkim izborima.

 - Govorimo o smjeru stranke koji, prema onome što vidimo na terenu kod dobrog dijela članova, nije dobar. HDZ je demokršćanska stranka koja treba biti desni centar, ali ne na papiru i na riječima već kroz svoja dijela. Stalno govorimo da to jesmo, a to ne pokazujemo. Kršimo to kroz Istanbulsku konvenciju, krzo nepoštivanje reforenduma, neprincipijalne koalicije i sve ono kroz što glasači prepoznaju da nismo ono što bi trebali biti. Uostalom rezultati izbora pokazuju da glasači više ne prepoznaju HDZ kao stranku demokršćanskih vrijednosti. Da prepoznaju onda ne bi izgubili europske izbore. Formalno ih nismo izgubili, ali to je najgori rezultat HDZ-a u povijesti. A ne bi izgubili niti predsjedničke izbore. Niti ankete o rejtingu ne govore u korist HDZ-a - naglasio je Tolušić te dodao kako se HDZ treba vratiti tim vrijednostima.

Plenkoviću zamjerate ratifikaciju Istanbulske konvencije, no nju je Saboru predložila Vlada u kojoj ste i vi sjedili. Biste li danas ponovno digli ruku za to?

- Postoje zapisnici sa svih predsjedništva stranke i može se jasno vidjeti tko je što kazao i tko je bio protiv. Velika većina predsjedništva bila je negativna prema Istanbulskoj. No, držali smo tu unutar svoje stranke. Predsjenik stranke preuzeo je odgovornost za to, a rezultate imamo danas. Stoga, onaj tko je preuzeo odgovornost trebao bi odgovarati. Lijepo je bilo rečeno da lomimo stranku, pitao sam što će nam to, koja je poanta. No Plenković je prelomio preko koljena i preuzeo odgovornost iako većina županijskih odbora to nije službeno prihvatila. Pokazalo se da je to pogrešna odluka - kazao je Tolušić.

Komentara 35

Avatar southman
southman
14:30 11.03.2020.

Da te nije ćušnuo zbog "roštilj kućice " i ti bi ga danas podržavao !

ŽM
željo_moja
14:45 11.03.2020.

Meni se cini kako je Tolusicu krivo sto ga je Plenki izbacio s mjesta ministra, pa je zbog toga ovaj presao na suprotnu stranu. Nimalo objektivnosti u njegovim izjavama

MA
Markos
14:37 11.03.2020.

Evo ga javio se i ovaj krkan u finom odijelu. Mislim, da je vrijeme, da se krkanistan modernizira pa da u njemu nema mjesta na vodecim policijama za krkane tipa krkan Tolusic, krkan Kovac, krkan Bandic, krkan Penava, krkan Ostojic. Sa svojim krkanizmom vucete svoju zemlju na Balkan i nazad, nikako naprjed. Pozdrav iz Slovenije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije