Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽITELJSTVO NAJAVILO ŽALBU

Smatraju da je kazna od 10 godina zatvora Đoli - preniska

sudnica
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
01.04.2022.
u 09:30

Tvrdio je da je on zapravo žrtva, odnosno da su mu zajedno podmetnuli policija i tužiteljstvo

Visina kazne, oslobađajući dio presude te visina dodijeljenih imovinsko-pravnih zahtjeva, razlozi su zbog kojih će se ODO Zagreb žaliti na nepravomoćnu presudu Ivici Đoli (44), poduzetniku, koji je  nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora. Teretilo  ga se za više  prevara i krivotvorenja isprava. Osim što je osuđen na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora,  mora oštećenicima vratiti 4,2 milijuna kuna te platiti 24.628 kuna sudskih troškova. Kako je  bio optužen da  je više osoba prevario za ukupno 7,7 milijuna kuna, ostatak, odnosno 3,5 milijuna kuna oštećenici mogu potraživati u parničnom postupku.

Đolo je bio nepravomoćno osuđen jer je od siječnja 2006. do studenog 2013. u Zagrebu i Grazu, većem broju oštećenika neistinito predočavao kako može posredovati u kupoprodaji nekretnina, iako to nije namjeravao učiniti. Neistinito im je predočavao da će im pomoći oko realizacije inozemnih kredita. Kako bi ih uvjerio u istinitost svojih navoda, predočavao im je  neistinitu dokumentaciju. Nakon što su mu oštećenici povjerovali, predali su mu  ukupno 7,7 milijuna kuna.

Protiv Đole, čija je bivša supruga Ivana Delač Đolo, bivša  Miss Universa, vodi se više kaznenih postupaka zbog prevara, a on je nijekao da je počinio to za što ga se tereti. Tvrdio je da je on zapravo žrtva, odnosno da su mu zajedno podmetnuli policija i tužiteljstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije