Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjenik načelnice

Smanjili mu plaću pa vrijeđao: To je djelo ustaša, ovo je pravi fašizam

pribislavec
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
04.12.2013.
u 14:00

Balogu je zasmetalo to što mu je plaća smanjena na 3500 kn, te je napisao da je to “odmazda HNS-a prema Romima u Međimurju”

– Ovo je djelovanje ustaškog pokreta na mene i moju naciju. Ovo je čisti fašizam – dovikivao je Željko Balog, zamjenik načelnice općine Pribislavec ispred redova romske nacionalne manjine, kad je na sjednici Općinskog vijeća općine Pribislavec izglasano da će mu se smanjiti plaća na 3500 kuna neto. Dosad je primao plaću u visini 85% plaće načelnice.

Ogorčen, demonstrativno je napustio sjednicu.Sa skandaloznim istupima Balog je nastavio i na komentarima ispod članka na portalu emedjimurje.hr, gdje je napisao da je to “odmazda HNS-a prema Romima u Međimurju”.U jednom je komentaru napisao i da je, od kad radi u općini, imao prilike vidjeti tko sve i koliko prima socijalnu pomoći, a nisu Romi.

Te su pomoći, tvrdi, trostruko veće od onih koje primaju pripadnici romske zajednice.Načelnicu općine Pribislavec Višnju Ivačić prozvao je da već godinama “vrši politički teror nad Romima”, da Hrvati ispisuju djecu iz škola u kojima su i romska djeca.– Uvaženi dragi moji Facebook prijatelji, za sve ovo zna gospodin saborski zastupnik Veljko Kajtazi i ništa ne poduzima, mudro šuti, a šutnja je odobravanje – zaključio je Balog , govoreći o fašizmu u Međimurju.Najavio je tužbe Sudu za ljudska prava.

>> Prosvjed protiv rušenja bespravne gradnje u romskim naseljima

Komentara 2

Avatar politicar_nije_zanimanje
politicar_nije_zanimanje
14:25 06.12.2013.

A da ti Romi nauče hrvatski jezik??

ŽI
žić
15:54 04.12.2013.

a,morti su krivi partizani ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije