Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH OD KORONAVIRUSA

Službenici mole umirovljenike da ne dolaze u Mirovinski

HZMO
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
11.03.2020.
u 11:57

Prvo ih je HZMO pozvao da dođu u područne službe i urede HZMO-a kako bi se na vrijeme informirali o uvjetima odlaska u starosnu mirovinu, a danas ih je Radnički sindikat koji djeluje u HZMO-u zamolio da svoj odlazak dolaze

Zbog sve složenije situacije s koronavirusom, osobama koje ove godine ispunjavaju uvjete za umirovljenje stižu proturječne informacije iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. 

Prvo ih je HZMO pozvao da dođu u područne službe i urede HZMO-a kako bi se na vrijeme informirali o uvjetima odlaska u starosnu mirovinu, a danas ih je Radnički sindikat koji djeluje u HZMO-u zamolio da svoj odlazak odgode. Taj je apel, čini se, isključivo inicijativa sindikata, koji nastoji smanjiti kontakte službenika mirovinskog s eventualno povećanim brojem osiguranika.  

Video: Krunoslav Capak otkrio koliko se testova na koronavirus dnevno radi u Hrvatskoj

"Naš poslodavac, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, je u dobroj namjeri pozvao sve osiguranike koji u ovoj godini ispunjavaju uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, da dođu u područne službe i urede Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i da se na vrijeme informiraju o uvjetima odlaska u starosnu mirovinu. Obzirom na situaciju s koronavirusom ( COVID-19), a budući se radi o rizičnoj populaciji starijoj od 60 godina, molimo osiguranike i umirovljenike da privremeno odgode svoj dolazak u Zavod, kako bi zaštitili sebe i svoju obitelj ali i radnike Zavoda i njihove obitelji", stoji u apelu Radničkog sindikata.

Pokušali su, kažu, skrenuti pozornost na povećani broj stranaka koje dolaze u Zavod na poziv uprave, no njihov se poslodavac, kažu, na to nije oglasio. 

HZMO
1/19

Komentara 2

RM
Rmpajlija
12:46 11.03.2020.

Juriš u HZMO !!!! Sad će ubrzati postupak.

LI
liliZG
12:16 11.03.2020.

"da svoj odlazak dolaze"...... pretpostavljam da VL misli da svoj dolazak odgode??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije