Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istrenirani borci mma-a

Čedo Prodanović o slučaju s Platka: To je pokušaj teške tjelesne ozljede. To i slijepac vidi

Zagreb: Odvjetnici Prodanović i Sloković obratili se medijima nakon oslobađanja Sanadera
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
04.02.2023.
u 15:15

"Jasno je da su tri čovjeka bili nasilnici koji su se tamo iživljavali s autom. Sada, tko je kako reagirao, zašto je reagirao, to ne znam. Ovaj dio koji se vidio na televiziji je pokušaj teške tjelesne ozlijede u najmanju ruku", objasnio je odvjetnik i nadodao da nije bitno je li nastala povreda već što su oni tamo radili.

Već nekoliko dana Hrvatska bruji o slučaju vandalizma na Platku kada su trojica istreniranih boraca MMA-a napali troje ljudi, među kojima je bio i pripadnik HGSS-a. Netom prije toga "driftali" su po skijaškoj stazi. Istraga tučnjave nije gotova jer je Državno odvjetništvo u Rijeci zatražilo provođenje dodatnih izvida. Onda će odlučiti hoće li prijave ostati prekršajne ili će ipak biti kaznene.

Konferencija riječke policije o slučaju

Odvjetnik Čedo Prodanović prokomentirao je cijeli slučaj za RTL Danas. "To je eklatantan pokušaj teške tjelesne ozlijede ako ne i ubojstva i nasilničkog ponašanja. To i slijepac vidi osim onih tamo u Tužilaštvu", rekao je Prodanović. Dodao je da je udarac nogom u glavu pokušaj teške tjelesne ozljede sto godina unazad i da nema ujednačenih kriterija, koordinacije.

"Ovo je očito raspad sustava, očito rade ljudi koji nemaju pojma", kazao je. 

"Jasno je da su tri čovjeka bili nasilnici koji su se tamo iživljavali s autom. Sada, tko je kako reagirao, zašto je reagirao, to ne znam. Ovaj dio koji se vidio na televiziji je pokušaj teške tjelesne ozlijede u najmanju ruku", objasnio je odvjetnik i nadodao da nije bitno je li nastala povreda već što su oni tamo radili. 

VIDEO: Svećenik koji je odbio krstiti dijete lezbijskog para podijelio fotografiju s nasilnikom s Platka

Komentara 16

DA
damascus
15:38 04.02.2023.

Meni poznati zagrebački slučaj. Biciklist pretuče šetača psa na nogostupu jer ga je upozorio da vozi po nogostupu, ubije Boga u njemu, dolazi policija, vidi ranjenoga čovjeka i pozove hitnu pomoć koja ga odveze u bolnicu a policija, jer se radi o lakšim ozljedama (nema lomova, ima oguljotine po glavi, kontuzije, razderotine po tijelu) . Policija podnosi prekršajni optužni prijedloig prekršajnom sudu i nasilnik je osuđen sa 400 kn kazne. Oštećeni privatno prijavljuje Kaznenom sudu nasilnika a općinski sud oslobađa nasilnika unatoč nalazu vještaka liječnika, liječnika iz bolnice te svjedocima koji su potvrdili nasilan čin. Drugoastupanjski sud po žalbi oštećenoga ukida takvu nakaradnu presudu i sudu vrača predmet na ponovno suđenje u cijelosti iznova koji postupak je i dalje u tijeku, možda i pred zastarom, a kako je sutkinja sklona nasilniku, velika je mogućnost da će ga ponovno osloboditi iako je sve potkrijepljeno nedvosmislenim argumentima, a što je i drugostupanjskom sud utvrdio. Evo to je naša Hrvatska. Tako i ovdje policija. I zato je tolko nasilja jer organi prevencije i represije zapravo štite nasilnike a ne mirne građane. Pogotovu i ako imaš člansku iskaznicu. A ovaj nasilnik u vrijeme počinjenja bio je štičenik pokojnog gradonačelnika Zagreba i njegov viječnik u Zagrebu. U Americi se to rješava u par dana i takvoga nema na ulici par godinama.

NS
Nemanja_Stoisavljević
15:37 04.02.2023.

tako je Čedo

Avatar kenj@c
kenj@c
16:17 04.02.2023.

Novi portal stara cenzura, doviđenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije