Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posvajanje djece

Slučaj Kongo: Adriani Sučić Roginić 30 dana istražnog zatvora

Adriana Sučić,portal
Foto: Zarko Basic/Pixsell
1/4
17.03.2013.
u 12:45

Godinama je organizirala posvajanje djece iz Konga, no pritom su mnoge posvojiteljske obitelji dovedene na rub financijskog kolapsa, što je sada i predmet istrage DORH-a.

Adriana Sučić Roginić koju DORH tereti za prijevaru u slučaju posredovanja pri posvajanju djece iz afričkog Konga jutros je ispitana u ODO-u u Selskoj ulici u Zagrebu.

– Iz Selske je odvezena pritvorskom nadzorniku, a očekuje se da će tužiteljstvo tražiti istražni zatvor – kazao je za Večernji odvjetnik Adriane Sučić Roginić Igor Cišper.

To se i dogodilo nešto poslije 18 sati kada je sudac istrage donio rješenje da Adriana Sučić Roginić ostaje 30 dana u istražnom zatvoru. – Određen je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, dok je sudac odbacio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva o mogućnosti ponavljanja djela. Kako bilo, moja je stranka, unatoč trudnoći koju je dokazala medicinskom dokumentacijom, odvezena u Remetinec. Žalit ću se na odluku, svakako – komentirao je njezin odvjetnik.

Adriana Sučić Roginić privedena je u petak navečer.  Godinama je organizirala posvajanje djece iz Konga, no pritom su mnoge posvojiteljske obitelji dovedene na rub financijskog kolapsa, što je sada i predmet istrage DORH-a.

>>Uhićena: Zagrepčanka zaradila milijune trgujući djecom iz Konga!

>>Slučaj Kongo: Adrianu Sučić Roginić DORH tereti za prijevaru

Komentara 2

IM
Immanuell
09:48 18.03.2013.

Osim par slučajeva izvlačenja novca, odn. prevare u par slučajeva u smislu otezanja s izvršenjem usluge, meni i dalje nije jasno zbog čega je ova žena u pritvoru. Osim možda osnovane sumnje da je mimo dogovora pokušala od nekoliko obitelji višekratno izvući isti novac, tada je O.K.. U 12 slučajeva djeca su uspješno udomljena, to priznaju i centri za socijalni rad. U 6 slučajeva bilo je problema, ostaje vidjeti kakvih i jesu li takvi da zaslužuju ovakav tretman dotične osobe.

Avatar Sturmbannführer
Sturmbannführer
09:36 20.03.2013.

Zašto se dotičnu ne privodi u lisicama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije