Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenski ministar Erjavec u Moskvi s Lavrovom razgovarao o granici s Hrvatskom

Razgovarali su o bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima, zapadnom Balkanu, ali i  arbitražnoj presudi koju je krajem lipnja u vezi slovensko-hrvatskog graničnog prijepora donijela ad-hoc arbitraža.
12. listopada 2017. u 22:29 15 komentara 1003 prikaza
Erjavec i Lavrov
Foto: http://www.mzz.gov.si
Pogledajte galeriju 1/5

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec započeo je danas svoj dvodnevni radni posjet Moskvi susretom s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom s kojim je razgovarao i o slovenskoj graničnoj arbitraži s Hrvatskom.

Savudrijska vala 'Spremni smo' Erjavec bi već postavljao slovenske bove u Savudrijskoj vali

Kako je objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, razgovarali su o bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima, zapadnom Balkanu, ali i  arbitražnoj presudi koju je krajem lipnja u vezi slovensko-hrvatskog graničnog prijepora donijela ad-hoc arbitraža.

Erjavec i Lavrov
1 / 16
Savudrijska vala

Erjavec želi dobiti jaču potporu Rusije u graničnom sporu s Hrvatskom

Kako prenosi mariborski list "Večer", Erjavec želi dobiti jaču potporu Rusije u graničnom sporu s Hrvatskom, a poznata je i njegova ocjena da sankcije Zapada protiv Rusije zbog ukrajinske krize nisu djelotvorne i nastojanje da se gospodarska suradnja s Rusijom održi i poveća.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Granični prijepori FAZ: Hrvatska u konfliktu sa svim susjedima osim Italije i Mađarske

Istodobno, navodi list, Erjavca u domovini kritiziraju da je zanemario odnose s SAD-om na račun jačanja odnosa s Rusijom zadnjih godina. Erjavec će se u petak sastati s ruskim ministrom za komunikacije Nikolajem Nikiforovom s kojim supredsjedava mješovitim međudržavnim odborom za znanstvenu i gospodarsku suradnju.

Slovenija zagovara "nužnost dijaloga" s Rusijom i "konstruktivnoga pristupa" u rješavanju međunarodnih problema, objavilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Borut Pahor Pahor se branio Slovenski predsjednički kandidati u sučeljavanju govorili i o arbitraži Plenković je cijelu priču oko Agrokora iskrojio prema instrukcijama Martine Dalić Udari na Vladu Plenković i Dalić na udaru - kako izbjeći 5 političkih mina Zagreb: Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji "Dan velikih planova" Summit Plenković i Cerar s kancelarkom: 'Nismo došli Merkel na ispovijed'

VIP izdvaja za Vas

  • NV:

    Više rusija ima sa EU nego EU sama sa sobom,a Erjavec uopšte nije lud. Imati rusiju uz sebe pored njemačke nije naivno.

  • PRCD:

    Sto Rusija ima sa Europskom Unijom i njezinim granicama. Slovenci idu malo predaleko od svojih granica i mogucnosti

  • martaivanpavao:

    Voli Erjavec ove otimače tuđeg teritorija ! Nekak su slični .