Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitraža

Slovenski ministar Erjavec u Moskvi s Lavrovom razgovarao o granici s Hrvatskom

Erjavec i Lavrov
Foto: http://www.mzz.gov.si
1/5
12.10.2017.
u 22:29

Razgovarali su o bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima, zapadnom Balkanu, ali i  arbitražnoj presudi koju je krajem lipnja u vezi slovensko-hrvatskog graničnog prijepora donijela ad-hoc arbitraža.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec započeo je danas svoj dvodnevni radni posjet Moskvi susretom s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom s kojim je razgovarao i o slovenskoj graničnoj arbitraži s Hrvatskom.

Kako je objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, razgovarali su o bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima, zapadnom Balkanu, ali i  arbitražnoj presudi koju je krajem lipnja u vezi slovensko-hrvatskog graničnog prijepora donijela ad-hoc arbitraža.

Erjavec i Lavrov
1/16

Erjavec želi dobiti jaču potporu Rusije u graničnom sporu s Hrvatskom

Kako prenosi mariborski list "Večer", Erjavec želi dobiti jaču potporu Rusije u graničnom sporu s Hrvatskom, a poznata je i njegova ocjena da sankcije Zapada protiv Rusije zbog ukrajinske krize nisu djelotvorne i nastojanje da se gospodarska suradnja s Rusijom održi i poveća.

Istodobno, navodi list, Erjavca u domovini kritiziraju da je zanemario odnose s SAD-om na račun jačanja odnosa s Rusijom zadnjih godina. Erjavec će se u petak sastati s ruskim ministrom za komunikacije Nikolajem Nikiforovom s kojim supredsjedava mješovitim međudržavnim odborom za znanstvenu i gospodarsku suradnju.

Slovenija zagovara "nužnost dijaloga" s Rusijom i "konstruktivnoga pristupa" u rješavanju međunarodnih problema, objavilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Komentara 15

NV
NV
23:19 12.10.2017.

Više rusija ima sa EU nego EU sama sa sobom,a Erjavec uopšte nije lud. Imati rusiju uz sebe pored njemačke nije naivno.

RO
RobIra
22:56 12.10.2017.

Sto Rusija ima sa Europskom Unijom i njezinim granicama. Slovenci idu malo predaleko od svojih granica i mogucnosti

Avatar Pavel ic
Pavel ic
05:49 13.10.2017.

Neka neka.slovenija sve više tone i ispada da na silu žele tuđi teritorij kako je kume napomenom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije