Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slijedi veliki vojni sraz, zato se ne može pregovarati o miru

16.02.2023. u 08:39

O uvjetima mira žele odlučivati Ukrajinci, a oni su uvjereni da posao valja odraditi prvo na bojišnicama

Komentara 18

Avatar Dragovit
Dragovit
09:25 16.02.2023.

Rat će potrajati. Ovo je sraz Amerike i NATO-a s jedne i Rusije (ali ne i samo Rusije) s druge strane - bojno polje Ukrajina. Za to vrijeme američke i britanske naftne tvrtke bilježe rekordne prihode. Višestruko veće u odnosuu na razdoblje prije 2022. Tko se iscrpljuje? Europa i Rusija uz napomenu da Rusija ima obilje energenata koje prodaje trećim zemljama i stječe bojevo iskustvo u sukobu s NATO-ovom vojnom doktrinom. Što ima Europa? Samo gubi. Milijarde € se tiskaju bez ikakva pokrića i šalju Ukrajini. Ipak, mogu samo reći - dobro je dok nama ne počne šuštati iznad glava. Ali ako počne ... tko preživi pričat će.

DU
Deleted user
09:31 16.02.2023.

Karma je kucka.Ukoliko Ukrajinci ostanu bez municije a cini se da ce tako biti,povuci ce se i pustiti Ruse na nase granice.A mi cemo onda proklinjati svaki metak koji smo im poslali.Cime se mi kao Zapad zapravo hurcimo? Ovaj rat je otkrio tragikomicnu istinu da mi zapravo nemamo streljiva niti za sest mjeseci rata.Imamo visokosoftisticirano oruzje u malim kolicinama koje sluzi za reklamu i prodaju naftnim seicima i slicnim mocnicima. U kapitalizmu nitko ne proizvodi za skladiste a niti za sigurnost.Zato se na isporuke ceka godinama.Sve je OK ako imas vremena za planiranje rata.Ali ako ti je isti pod nosom dolazi panika.Nadam da su i Rusi u slicnoj poziciji ali nisam ubjedjen u to.Posjeta kineskog MVP Moskvi govori da je Kina definitivno prelomila i da ce se na bojistu uskoro pojaviti i kineski tenkovi te njihova tehnologija.Drzeci se USA logike bolje im je ratovati u Ukrajini protiv iste nego u susjedstvu na Taiwanu.Ustvari mislim da ce oni koji su za nas racun krenuli u ovo na kraju nama ispostaviti isti.Mir, dok jos ima vremena za to nije losa opcija.

Avatar Dragovit
Dragovit
09:01 16.02.2023.

Iscurili podatci o ljudskim (vojnim) gubitcima (poginulima) do sada. Ukrajina - oko 150 000 vojnika od toga 150 tzv. NATO savjetnika i 2500 vojnika ''pripadnika'' NATO-a koji su formalno raskinuli vojne ugovore u matičnim državama (Amerikanci, Britanci, Francuzi, Poljaci itd.) Rusija oko 18 000.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije