Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski turistički vodiči pozivaju inspekcije

Vodiči bez licence turistima pričaju da je Vukovar 1991. 'oslobođen'

Vodotoranj - Vukovar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
01.12.2018.
u 14:40

Iz Udruge turističkih vodiča grada Vukovara poslan je zahtjev Ministarstvu turizma da se otvori turistička inspekcija

Iz Udruge turističkih vodiča grada Vukovara ovih je dana na adresu Ministarstva turizma poslan apel za otvaranje ispostave turističke inspekcije u Vukovaru zbog velikog problema s turističkim vodičima koji rade na crno, što se u Vukovaru drži posebno osjetljivim zbog tematike Domovinskog rata i načina na koji se novija hrvatska povijest prenosi turistima, piše Glas Slavonije.

– U Vukovar dolazi mnogo turista, a događa se da ih vode vodiči koji nemaju licencu, odnosno dozvolu da to rade – kaže Dubravko Žuvić, čelnik Udruge.

Osječki turistički vodič Vlado Pest, koji ima 40-godišnje iskustvo u tom poslu, kaže kako je na području cijele Slavonije i Baranje doista mnogo vodiča koji taj posao rade bez licence.

– Znam za primjere iz Vukovara, gdje su turiste vodili ljudi iz Srbije koji su im pričali da je grad oslobođen u studenome 1991. od paravojnih ustaških postrojbi. Kada je u pitanju vođenje turista, kod nas u Slavoniji i Baranji radi tko što hoće, jer inspekcijske službe ne obavljaju svoj posao. Više od 40 godina radim kao turistički vodič i za sve to vrijeme nikada nisam vidio inspektora u Osijeku ili okolici koji bi kontrolirao posjedujem li dozvolu za svoj rad – kaže Pest.

>> Vukovar nekad i sad

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
14:48 01.12.2018.

Tko je na vlasti u Vukovaru? Zašto se to dozvoljava?

DU
Deleted user
15:18 01.12.2018.

Neka institucije rade svoj posao......ha ha ha. Znači ovi Pupoljubi i dalje mogu na crno raditi, dok nekoj bakici zatvore štand jer je pokraj ceste med prodavala......vjerodostojno

BR
brojevi
16:54 01.12.2018.

Penava! Imaš sve poluge vlasti da izađeš na kraj četničkoj provokaciji i samovolji. Da su vukovarci 91 čekali naredbu Zagreba crta obrane bila bi na Jelačić plazu. U slućaju potrebe zovi samo zovi . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije