Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slavko Linić: Svjedočio sam istinu i branio interese RH

Bivši potpredsjednik Vlade Slavko Linić
Foto: Mišo Lišanin
23.10.2008.
u 23:40

Arbitražni postupak između Hypo banke i DAB-a vođen je pred sudištem u Londonu. Među svjedocima koje je pozvala austrijska banka bio je i bivši potpredsjednik Vlade, a sada SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić.

– Kad svjedočim, svjedočim istinu. Branio sam interese Hrvatske jer bivša je koalicijska vlada dala velik novac za jačanje slavonske privrede, što je koristilo i Slavonskoj banci, kao što joj je koristila i dokapitalizacija – kaže Slavko Linić, odbacujući svaku sumnju da je svjedočio protiv hrvatske strane u sporu.

Dok državno odvjetništvo smatra da u krivom prikazivanju stanja u Slavonskoj banci nije bilo namjere, odnosno elemenata kaznenog djela, Linić također misli da nije bio kriv tadašnji direktor banke Mihaljević, nego prijašnja vlada koja je preko DAB-a nerealno prikazala bančin portfelj.

– Slavonska je banka sve radila po tadašnjim hrvatskim propisima. Poseban sporazum napravljen je s Državnom agencijom za sanaciju banaka, a sve je provjeravao i HNB te državno odvjetništvo. Državno odvjetništvo najbolje može reći tko je kriv, a tko ne – kaže predsjednik uprave Slavonske banke Ivan Mihaljević (D. K., Ž. R. K.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije