Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dobrović se pokopao, ali i zadao golemi udarac Mostu

Nakon modusa operandi koji je pokazao Dobrović, kako više išta vjerovati Mostu.
13. srpnja 2017. u 18:04 177 komentara 30840 prikaza
Slaven Dobrović
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Što je ovo sve trebalo bivšem ministru Slavenu Dobroviću, a posljedično cijelom Mostu?

Zdravko Marić HBOR objavio snimku Marić: 'Ja sam Hrvat, katolik... Prihvaćam ispriku Dobrovića'

Osim što se Dobrović dobro osramotio (uzimamo mu za plus što se ipak ispričao i, još važnije, što nije otišao u teorije urote i zavjere o manipulaciji snimkom s NO-a HBOR-a kada je shvatio da je sve što je rekao o ministru Mariću i njegovu zagovaranju da HBOR odobri krediti Agrokorovim tvrtkama čista laž), Mariću, ali i Mostu i SDP-u omraženoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić napravio je neviđenu uslugu.

I Marić i Dalić iz ove su kvaziafere izašli sa štitom, a Dobrović na štitu

Lažov je ili barem onaj koji govori metodom “što se babi tilo, to se babi i snilo” ispao Dobrović, dok je ministar Marić (koji je opterećen činjenicom da je radio u Agrokoru i tvrdio da je posrnuli koncern poslovno OK) dokazao da je bio u pravu kada je tvrdio da Dobrović bezočno laže.

branko bačić (1) ISPRIKA DOBROVIĆA Bačić: 'Pilatovski pere ruke. Optužuje časnog čovjeka za korupciju'

Potpredsjednica Vlade Dalić, koju Most i SDP pak optužuju da su odvjetnici koji su radili za Sberbank pisali lex Agrokor, jedina je članica NO-a HBOR-a (koliko se čuje na snimci) koja je sudjelovala u raspravi i postavila brojna pitanja prije nego što je NO odlučio odobriti kredit Agrokorovim tvrtkama.

Slaven Dobrović
1 / 11
Zdravko Marić

Dakle, i Marić i Martina Dalić iz ove su kvaziafere izašli sa štitom, a ministar Dobrović na štitu. Dobrović se ovim promašajem politički pokopao, ali i učinio ogromnu štetu Mostu. Mostovci su cijelu svoju političku agendu sveli na borbu protiv kriminala, borbu protiv starih okoštalih i “korumpiranih” stranaka ili barem pojedinaca kojima su miliji privatni od javnih interesa, ali nakon ovog Dobrovićeva političkog samoubojstva – kako više išta vjerovati Mostu?

Zdravko Marić NAKON NAPADA DOBROVIĆA HBOR objavio snimku: Marić se odmah suzdržao od rasprave i glasovanja

Borba protiv sustava se ne vodi lažima

Most se postavio ili se barem želi postaviti kao jedini zaštitnik nacionalnih interesa, kriminal i aferu vidjeli su u slučaju Karamarko-Ina-MOL, u slučaju Marić-Agrokor-Plenković, vide ga i u drugim situacijama (i možda zaista dobro vide), ali ako je modus operandi ovaj koji je upravo pokazao Dobrović, onda je Most izgubio kredibilitet.

Nije se lako boriti protiv sustava koji godinama njeguje svoje izvitoperenosti, ali ta se borba ne vodi lažima.  

Slaven Dobrović IVAN HRSTIĆ Dobrović je amenovao kredit, a ne Marić   Davor Bernardić Poruka HDZ-u Bernardić ucjenjuje: Ako ne prihvatite povjerenstvo o Agrokoru... Zdravko Marić SPREMA I TUŽBU Marić žestoko odgovorio: Dobrović bezočno laže
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • blekpanther:

    A hoce li sa dezurni trubaci u saboru Petrov,Grmoja i Maras podnijeti ostavke ili se mozda ispricati! A sta ce sada Bernardic osnivati kakvo povjerenstvo? Mozda da ispita mentalno stanje gore navedene trojice!

  • Stojko:

    Dobrović je bio poznat kao ministar koji je blokirao sve projekte. Mostova politika "držite lopova" doživjela je krah. Kako su se brzo pojavili, tako će i nestati sa političke scene.

  • kamenjar0404:

    Dvije Vlade srusili i stalno nesto rovare!!!