Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marić: 'Ja sam Hrvat, katolik... Prihvaćam ispriku Dobrovića'

Isprika je stigla nakon što je HBOR objavio snimku dijela sjednice iz prosinca prošle godine na kojoj se odlučivalo u kreditima Agrokorovim kompanijama, a iz koje se jasno vidi da optužbe na račun ministra financija ne stoje.
13. srpnja 2017. u 18:25 155 komentara 17655 prikaza
Zdravko Marić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Ministar financija Zdravko Marić prihvatio je ispriku bivšeg Mostova ministra Slavena Dobrovića te je istaknuo kako je to svima jasna poruka da se nije dobro olako nabacivati optužbama i neprovjerenim tvrdnjama, što u konačnici udara na čast, ugled i dostojanstvo samog čovjeka.

Zdravko Marić NAKON NAPADA DOBROVIĆA HBOR objavio snimku: Marić se odmah suzdržao od rasprave i glasovanja

Dobrović je optužio Marića da je na sjednici Nadzornog odbora HBOR-a agitirao da se Agrokoru i društvima iz njegova sustava da kredit. Isprika je stigla nakon što je HBOR objavio snimku dijela sjednice iz prosinca prošle godine na kojoj se odlučivalo u kreditima Agrokorovim kompanijama, a iz koje se jasno vidi da optužbe na račun ministra financija ne stoje. Marić je jučer zatražio od Dobrovića da mu se javno ispriča te je najavio da će u protivnom biti prisiljen pokrenuti tužbu zbog klevete i uvrede.

Dobrović se danas ispričao ministru Mariću i i hrvatskoj javnosti. "Preslušao sam snimku, prisjetio se i moram reći da sam pogriješio", rekao je bivši Mostov ministar novinarima u Hrvatskome saboru. "Ja sam Hrvat i katolik, tako sam odgojen, prihvaćam ispriku", rekao je u četvrtak Marić novinarima nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju.

"Preksinoć je išla jedna neutemeljena optužba koja me je neugodno iznenadila jer je došla iz usta mog bivšeg kolege za koga sam uvijek smatrao da je častan kolega i čovjek. Kao i uvijek, pokazalo se da sam ja govorio istinu, a on nije. A što se mene tiče, ovo je svima jasna poruka da se nije dobro olako nabacivati optužbama i neprovjerenim tvrdnjama, što u konačnici udara na čast, ugled i dostojanstvo samog čovjeka", dodao je.

"Samo i isključivo govorim istinu"

Marić je rekao da je od prvog dana otkako je ušao u sustav državne uprave 2006. samo i isključivo radio u javnom interesu te da se istim načelima vodio i vodi otkako je imenovan ministrom financija kako bi pridonio "stabilnosti javnih financija, gospodarskom rastu i zapošljavanju".

"Svi moji javni nastupi su bili uvijek s činjenicama i informacijama s kojima raspolažem. Ne mogu reći da u svakom trenutku na svako pitanje imam sve odgovore, neke stvari koje me se pitaju su povjerljive prirode, ali samo isključivo se tada suzdržavam od komentara, ali samo i isključivo govorim istinu. To se pokazalo i u ovom slučaju kada sam bio teško optužen za određene situacije i segmente", istaknuo je.

Na pitanje bi li bilo bolje da HBOR uvijek transparentno izvještava, Marić je odgovorio da je HBOR važna institucija, razvojna banka koja je u proteklih 20 godina imala veliki doprinos u obnovi i razvitku Hrvatske. "Djeluje na tržištu i ima brojne klijente i u interesu je puna transparentnost, efikasno i kvalitetno poslovanje, ali nije moguće za svakog klijenta objavljivati sve informacije, postoje poslovne bankarske tajne i njih se treba pridržavati. HBOR i dalje treba biti ključan element gospodarskog razvitka Hrvatske. To se odnosi i na stručne službe i na upravu i na Nadzorni odbor u kojem sjede ljudi s velikom odgovornošću", poručio je.

Slaven Dobrović IVAN HRSTIĆ Dobrović je amenovao kredit, a ne Marić Zdravko Marić SPREMA I TUŽBU Marić žestoko odgovorio: Dobrović bezočno laže Ivana Ninčević Lesandrić Mostova zastupnica: 'Marić je uvjerio ostale članove NO-a HBOR-a da glasuju za kredit'
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • Karloho:

    Jad i bijeda ,sada se vidi da ona akcija o smjeni Marica ,mosta i sdp_a nije bila slucajna...

  • ToniBiber:

    glavno da si pustio spin po zelji sdp-a senilni lazove!

  • Hrvatska:

    Nemas ti ni znanja ni ljudskosti. Tebi i Mostu su najbitnije fotelje za koje ste toliko govorili da vas ne zanimaju. Srami se. Sve si pokazao.