Naslovnica Vijesti Hrvatska

HBOR objavio snimku: Marić se odmah suzdržao od rasprave i glasovanja

Ministar financija Marić najavio je da će tužiti bivšeg kolegu Slavena Dobrovića koji ga je optužio da je drugim članovima sugerirao kako bi se kredit trebao odobriti.
13. srpnja 2017. u 13:07 100 komentara 21625 prikaza
Zdravko Marić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/14

Zbog velikog zanimanja javnosti Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) objavila je audiozapis s dijela sjednice Nadzornog odbora koja je održana 20. prosinca prošle godine.

Zdravko Marić SPREMA I TUŽBU Marić žestoko odgovorio: Dobrović bezočno laže

Na toj se sjednici raspravljalo o kreditima društvima iz koncerna Agrokor. Radilo se o kreditu od 48,3 milijuna eura društvima Zvijezda d. d., Ledo d.d., Jamnica d. d. i PIK Vrbovec d. d.

– Moram napomenuti kolegama, kad god je neki prijedlog odobrenja za koje društvo iz koncerna Agrokor, osobno se suzdržavam od diskusija i odlučivanja. Tako je bilo i u prošlom mandatu – rekao je Zdravko Marić na početku izlaganja točke.

Snimka traje oko 11 minuta, no na njoj je ministar Marić minimalno zastupljen. Govorio je tek na početku točke, a na kraju se suzdržao od glasovanja, baš kako je i najavio. Nazočan je bio i tadašnji ministar Dobrović, no on u tih 11 minuta nije držao izlaganje. Na obrazloženje HBOR-ova dužnosnika o zahtjevu za kredite Jamnici, Zvijezdi, Ledu i PIK Vrbovcu, jedino je potpitanja imala ministrica Martina Dalić, koja je upitala na što će krediti biti utrošeni...

Marić najavio tužbu 

Ministar financija Marić najavio je da će tužiti bivšeg kolegu Slavena Dobrovića koji ga je optužio da je drugim članovima sugerirao da bi se kredit trebao odobriti. 

Marić je odbacio te navode te je kazao da će tužiti Dobrovića ako mu se ne ispriča. Također je rekao kako se svaka sjednica snima te da postoji snimka koju je HBOR sada objavio.

'Blaćenje traje tjednima

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je izjavio kako tjednima traje konstantno blaćenje i obezvrjeđivanje njega osobno i njegova rada kao ministra financija, te da je ovih dana prijeđena granica nakon čega je morao reagirati.

Zdravko Marić | Autor : Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Tjednima već traje jedno konstantno blaćenje i obezvrjeđivanje mene osobno i mog rada kao ministra financija", kazao je Marić.

"Trpio (sam) sve udarce, ali kad netko prijeđe granicu, jučer sam reagirao", dodao je.

"Nije mi drago izgovarati takve riječi, ali morao sam reagirati. Jer optužbe da sam, a sada možete i sami provjeriti, detaljno obrazlagao tu točku, odgovarao na pitanja i praktički sve vodio i sugerirao da se odluka donese, jednostavno nisu istinite", rekao je Marić.

Na pitanje hoće li tužiti Slavena Dobrovića, odgovorio je kako je jučer sve rekao na tu temu te kako je snimka danas u interesu javnosti objavljena.

HBOR je u četvrtak objavio snimku dijela sjednice na kojoj je donijeta odluka o odobrenju kredita tvrtkama iz sastava Agrokora.

Ivana Ninčević Lesandrić Mostova zastupnica: 'Marić je uvjerio ostale članove NO-a HBOR-a da glasuju za kredit' Božo Petrov i Zdravko Marić Božo Petrov optužuje: ‘Zdravko Marić ušao je u Vladu da bi pomogao Ivici Todoriću’ Slaven Dobrović IVAN HRSTIĆ Dobrović je amenovao kredit, a ne Marić
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • marcel.kocan:

  marić je dakle na početku rekao da u diskusiji neće sudjelovati u odlučivanju i raspravi, na pitanje što će se desiti ako todorić proda jamnicu coca coli, tj ako dođe do promjene vlasništva, rekao je da se to može dogoditi ... prikaži još!iti kod bilo kojeg privrednog subjekta tijekom otplate kredita i ne utječe na ništa, tj tko je uzeo kredit dužan ga je vraćati neovisno o vlasništvu, to je manje više to što su ga pitali i što im je korektno odgovorio sve drugo su izmišljotine ekipe iz doline stručnjaka i rođaka dakle božo po običaju laže

 • ToniBiber:

  mostovci lazovi! bulj, grmoja, dobrovic petrov sve ruska prezimena..dio hibridnog rata putina sa evropom!

 • Avatar tonci123
  tonci123:

  A di su sad MOST ovci... Čekam neki njihov komentar... A drugovi iz SDP a....samo ucijene i ultimatumi... jest da se ni meni ne svidja ova vlada..al fakat pustite je da odradi mandat...