Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAK Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine ukorila TV kuće

Skupina Let 3 i Selma Bajrami - loši za djecu

07.02.2009.
u 23:00

Zbog bosanske pjevačice Selme Bajrami i kontroverzne, hrvatske glazbene skupine Let 3 Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) izrekla je pismeno upozorenje RTRS-u i TV Vogošći.

Upozorenje je na adresu RTRS-a stiglo zbog emitiranja “Operacije trijumf”, velikog zajedničkog projekta BiH, Srbije i Hrvatske, i to od 30. rujna prošle godine u popodnevnom terminu u kojem su gostovali i letovci. RTRS je preko tzv. call sustava skrenuo pozornost gledateljima na mogućnost emitiranja neprimjerenog sadržaja, ali iz RAK-a ističu kako to nije bilo - dovoljno.

- S obzirom na vrijeme u kojem je program emitiran, ovakav način upozorenja nije mogao ostvariti potpunu zaštitu djece i maloljetnika, objašnjenje je upozorenja iz RAK-a. Dok su kontroverzni Riječani “krivi” za ukor RTRS-a, pjevačica Selma Bajrami “kriva” je za ukor TV Vogošće. I to njezin glazbeni spot u kojem se, odjevena kao učiteljica, pojavljuje pred djecom “potkupljujući” ih bombonama i skidanjem odjeće.

- Poruka koja se spotom šalje dovodi u pitanje dobrobit i dostojanstvo djece i maloljetnika. Emitiranjem predmetnog spota postaja je propustila postupiti sukladno osnovnim normama profesionalnog novinarstva koje se tiču odgovornosti prema publici, posebice prema djeci i maloljetnicima, komentar je Agencije na spot prikazan u 19.10 sati u prosincu 2008.

Inače, upravo je neočekivano ponašanje članova skupine Let 3 nedavno bilo razlogom zašto je Aleksandar Stanković, voditelj HTV-ove emisije “Nedjeljom u 2”, istu morao naprasno prekinuti. Dok su se najnovije kritike i kazne iz RAK-a najčešće odnosile na zaštitu djece, NTV-u IC Kakanj izrečeno je upozorenje zbog kršenja prava na odgovor, smatrajući da je ta postaja izvukla iz konteksta izjavu jedne od sudionica javne rasprave te joj dala potpuno drukčiji ton.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije