Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
životno djelo

Skulpturu San Francisca od 100 tisuća čačkalica gradio 35 godina

Usain Bolt
Foto: AFP
1/2
28.08.2012.
u 11:01

Scott Weaver na skulpturi je radio tijekom posljednjih 35 godina, a procjenjuje da mu je trebalo 3000 sati da je dovrši

Stotinjak tisuća čačkalica upotrijebio je Scott Weaver tijekom posljednjih 35 godina kako bi napravio složenu kinetičku skulpturu San Francisca, piše Colossal. U skulpturu su ukomponirane mnoge četvrti, povijesne lokacije i prepoznatljivi simboli tog kalifornijskog grada, a sve je napravljeno tako da kroz te četvrti mogu prolaziti loptice za ping-pong.

Skulptura je izložena u Muzeju vizionarske američke umjetnosti u Baltimoreu. Weaver procjenjuje da je na skulpturu utrošio oko 3000 sati, a čačkalice su došle iz različitih dijelova svijeta.

– Koristio sam čačkalice različitih proizvođača, ovisno o tome što sam gradio. Imam i mnogo prijatelja i rođaka koji skupljaju i donose mi čačkalice s putovanja. Na primjer, neka od stabala u Parku Golden Gate izrađena su od čačkalica iz Kenije, Maroka, Španjolske, Zapadne Njemačke i Italije. Srce u Palači umjetnosti izrađeno je od čačkalica koje su ljudi bacali na našem vjenčanju – ispričao je Weaver.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:28 28.08.2012.

Jel bilo i hrvatskih čačkalica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije