Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenik

Ravnateljica otkriva tko je kriv za lošu prehranu u školi

sendvič
Foto: ŠibenikIN
27.09.2017.
u 16:20

Ravnateljica škole Margit Vrbčić objasnila je zašto je to tako i požalila se da u školi s novom i opremljenom kuhinjom nemaju kuharicu.

Šibenska Osnovna škola Meterize lani je provodila pilot projekt u kojem su jednom tjedno učenicima pripremali kuhanu hranu, piše sibenik.in.

No, ove godine to neće nastaviti i djeca za objed dobivaju sendviče s nekoliko komada salame, što je jučer osvanulo na društvenim mrežama i u medijima.

Ravnateljica škole Margit Vrbčić objasnila je zašto je to tako i požalila se da u školi s kuhinjom, uopće nemaju kuharicu.

- Prošle godine započeli smo s pilot projektom jer smo željeli da djeca jedu zdravu i kvalitetnu hranu. Kuharica koja je kod nas već radila na pola radnog vremena tako je svake srijede kuhala obroke, a  na meniju su bili meso ili riba s prilogom, kuhanim povrćem, krumpirom ili rižom te salata i kruh, za što su roditelji izdvajali 10 kuna po obroku – rekla je Margit Vrbčić.

- Dostavili smo kompletnu dokumentaciju i zatražili zapošljavanje kuharice na puno radno vrijeme, no početkom školske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je negativan odgovor. Tako naši učenici, nažalost, ostaju na marendi od dobavljača u vrijednosti od 5 kuna dnevno, poput sendviča za kojeg smo ovih dana u medijima vidjeli kakav je, nezodovoljna je ravnateljica.

Ministarstvo je kao razlog za odbijanje zaposlenja kuharice na puno radno vrijeme navelo uredbu o zabrani zapošljavanja koja je na snazi u svim državnim i javnim službama.

Tako, iako škola na Meterizama ima profesionalno opremljenu novu školsku kuhinju, ona ostaje neiskorištena, a kuharica koja je zaposlena na pola radnog vremena dijelit će učenicima napitke i marendu od dobavljača.

Komentara 16

DU
Deleted user
17:17 27.09.2017.

Država nema novca za kuharicu jer mora platiti one "zaposlenike" u onih 40 agencija koje su godinama osnivane od strane HDZ i SDP za koje je ustanovilo da ne rade baš ništa nego su zaposleni samo zato jer ih nisu imali kamo smjestiti. Osim toga interesira me koliko je u toj školi gradskih službenika ima svoju djecu a koji su isto višak u državnoj službi? Neka im djeca jedu te sendviče nisu drugo ni zaslužili.

UM
Umjereni
17:16 27.09.2017.

Škola nam ne može dobiti kuharicu kako bi djeca dobila pristojni obrok - kako ministarstvo kaže - jer je na snazi zabrana zapošljavanja u državnoj i javnoj službi. E, ali zabrana ne vrijedi za državne dužnosnike koje Plenković šakom i kapom trpa u ministarstva da hlade jaja i ne rade ništa.

DU
Deleted user
17:21 27.09.2017.

Napravite kalkulaciju kolika je stvarna cijena sendvica sa fotografije. A ona sigurno nije 5 kn. Kako Ministarstvo odobri dobavljaca, a ne i stalno zaposlenu kuharicu? I tko je u skoli uopce opremao kuhinju koja sad zjapi prazna? Ne znas tko je od koga .luplji. A ponajvise oni koji donose zakone, a nemaju blage veze o realnom zivotu i potrebama ucenika. Na kraju ni roditelje ne kuzim: zar nije jednostavnije da djeci sami pripremite uzinu, umjesto sto im dozvoljavate da jedu takve sendvice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije