Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korejski poluotok

Sjeverna Koreja: Ukinite nam sankcije pa ćemo pregovarati

koreja (1)
Reuters/Pixsell
18.04.2013.
u 09:36

Pjongjang je prije nekoliko dana odbio pregovarati s SAD-om, ocijenivši ponudu neiskrenom

Sjeverna Koreja zatražila je ukidanje UN-ovih sankcija i kraj američko-južnokorejskih vojnih vježbi kao uvjet za nastavak pregovora čiji je cilj ublažiti napetost na Korejskom poluotoku, prenose svjetski mediji.

Četiri dana nakon što je Pjongjang odbio ponudu Seula za najnoviji krug pregovora ocjenivši je neiskrenom, sada su poslali nove uvjete za početak razgovora. SAD kaže da je spreman razgovarati sa Sj. Korejom, ali od Pjongjang traže da prvo spuste tenzije i poštuju prethodne sporazume o razoružanju.

Prije nego što se pregovori nastave, u priopćenju se navodi kako SAD također mora povući svo nuklearno oružje iz Južne Koreje i regije. Što se tiče same J. Koreje, ona mora prestati s anti-sjeverokorejskom propagandom, kao što su nedavno optužili Pjongjang za cyber-napade kada su ugašeni deseci tisuća računala i servera južnokorejskih medijskih kuća i banaka prošlog mjeseca, što je Sj. Koreja opovrgnula.

 

>>Sjeverna Koreja: Pregovori? Može, ali kad prestanete mahati oružjem

>>Sjeverna Koreja poručila: Odsad napadamo bez najave!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije