Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija

Sišćani protiv stavljanja hipoteke na gradsku imovinu

Sišćani potpisuju peticiju protiv hipoteke na gradsku imovinu (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
17.03.2012.
u 10:57

Gradsko je vijeće donijelo odluku da se pod hipoteku stave gradski stanovi, poslovni prostori i zemljišne parcele, u ukupnoj vrijednosti stotinjak milijuna kuna.

Već prvog dana potpisivanja peticije, više stotina Siščana izjasnilo se protiv stavljanja hipoteke na gradsku imovinu, kao jamstvo za nastavak izgradnje sportske dvorane. Akciju, koja se nastavlja i naredna dva tjedna, organizirao je Gradski odbor HSLS-a.

- Pozivamo i druge političke stranke da nam se priključe u ovoj akciji. Nismo protiv izgradnje sportske dvorane, ali tražimo da se štetna odluka Gradskog vijeća preispita i da se nađe drugi, povoljniji model za nastavak radova - rekao je predsjednik Gradskog odbora Miljenko Žamarija.

Na zahtjev Hypo banke, čija je tvrtka Epsilon građenje investitor dvorane, koja se gradi modelom javno-privatnog partnerstva, Gradsko je vijeće donijelo odluku da se pod hipoteku stave gradski stanovi, poslovni prostori i zemljišne parcele, u ukupnoj vrijednosti stotinjak milijuna kuna. Investitor je na taj način htio ostvariti jamstvo za plaćanje najma dvorane, koje će u narednij 26 godina iznositi oko 18 milijuna kuna na godinu.

Komentara 7

BA
baniček
13:28 17.03.2012.

onda bi najbolje bilo da stavimo naše privatne stanove pod hipoteku, ovom narodu ništa ne valja, najbolje da se ništa ne gradi. stvarno smo grozni narod. :(((

HA
halosk
13:32 17.03.2012.

više niti nemam ništa što nije pod hipotekom.....uz odvratni kredit koji imam u švicarcu fuj...gadi mi se više

HA
halosk
13:16 17.03.2012.

Vrištali smo i pljeskali mnogima i vjerovali im ali lažu nam svi stalno i mažu no jedno je vjerovati nekome ,a kad ti radi štetu treba ga upzoriti pa to i javno reči prijatelju nisi u pravu.A kome ti molimm te još vjeruješ od političara????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije