Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomaže u prevođenju

Sirijac iz Tovarnika: Rekao sam izbjeglicama da su došli u divnu zemlju krasnih ljudi

Izbjeglice u Tovarniku
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/9
16.09.2015.
u 15:51

Sirijac iz Tovarnika posebno je zahvalio policiji na humanom i ljudskom postupanju što je, kako je rekao, unijelo mir među izbjeglice

Za potrebe prevođenja s arapskoga policiji pomaže i zubar iz Tovarnika Nizar Shoukry, inače rodom Sirijac. Novinarima je rekao kako je izbjeglicama prenio da su došli u divnu zemlju krasnih ljudi, da se ne moraju brinuti i kako će svakome od njih biti pružena pomoć.

Posebno je zahvalio policiji na humanom i ljudskom postupanju što je, kako je rekao, unijelo mir među izbjeglice.

Međutim, napomenuo je kako među izbjeglicama ima i mnogo onih koji dolaze izvan Sirije, odnosno iz Iraka, Afganistana, Pakistana... – Kroz razgovor sam shvatio da mnogi od njih ne govore arapski, što mi govori da neki do njih nisu iz zemalja Bliskog istoka, odnosno vjerojatno dolaze iz Albanije ili s Kosova – rekao je Shoukry.

U prihvatnom centru u poslijepodnevnim satima postavljen je šator koji služi za potrebe stvaranja hladovine za izbjeglice i policajce.

U Tovarniku se očekuje skori dolazak ministra Vedrana Mornara, a oko 18 sati bi trebao doći vlak koji će krenuti za Ježevo i Zagreb.

>> Volonteri u Tovarniku: Izbjeglice su dehidrirane i izmučene, pune žuljeva i s kroničnim bolestima

>> Bandić pozvao Zagrepčane da u dom prime po jednu izbjegličku obitelj

>> Dirljiv prizor: Ovako hrvatski novinari postupaju s izbjeglicama

Komentara 38

AA
AAlien
16:10 16.09.2015.

I zubaru Sirijcu iz Tovarnika su jasne neke stvari, samo našem velikom poglavici Yeahu i onom alkoholičaru Rankoviću nisu, ili sa druge strane jako dobro znaju što rade.

IV
Ivanveliki
16:19 16.09.2015.

Pa tu ima i kosovskih i albanskih "izbjeglica". To na kraju otkrije - zubar, a ne sve moguce sluzbe madarske, austrijske itd.. Srbi to nisu ni otkrivali jer im odgovara iseljavanje albanaca s Kosova..

IZ
imzenjer_Zivojin_Miric
16:12 16.09.2015.

kad budete vi mediji konacno prestali upotrebljavati rijec 'izbjeglice' pa kaj vam nacrtati treba da to nisu izbjeglice, vec ekonomski imigranti? ovo je sve isplanirano i smisljeno i bojim se da se europi blizi kraj, ali ne samo njima nego i nama..samo sad gledajte dok slovenija blokira granicu, a nasi se politicari pametni drze i humani..vratilo bude vam se zacas sve to natrag, zapamtite to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije