Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Sinj: Ravnateljica škole potrošila novac namijenjen stipendijama

Jadranka A. je potrošila više od 200.000 kuna namijenjenih za dnevnice i stipendije. Uz to, osumnjičena je da je protupravno isplatila honorar od oko 15.000 kuna tajnici Mariji G. za posao za koji nije provjerila je li obavljen.
17. srpnja 2010. u 13:31 8 komentara 4 prikaza
Novac
Foto: Arhiva VL

SINJ - Jadranka A. (60), ravnateljica Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju, utvrdila je policija, tijekom 2008. i 2009. potrošila je više od 200.000 kuna namjenskog školskog novca bez odobrenja Školskog odbora. Osumnjičena je da je s Marijom G. (50), tajnicom-računovođom u školi dogovorila brisanje netočnog knjiženja financijskog poslovanja.

Jadranka A. je, kako doznajemo u PU Splitsko-dalmatinskoj, potrošila više od 200.000 kuna namijenjenih za dnevnice i stipendije, Uz to, osumnjičena je da je protupravno isplatila honorar od oko 15.000 kuna tajnici Mariji G. za posao za koji nije provjerila je li obavljen.

Ravnateljica sinjske Osnovne glazbene škole zaradila je kaznene prijave zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava, dok je tajnica Marija G. kazneno prijavljena zbog poticanja kaznenog djela.

Na kućni telefon ravnateljice u Splitu javila se njezina nevjesta koja je ljubazno kazala da je Jadranka A. u Trogiru i da će nam dati broj njezina mobitela. No, u trenu se predomislila rekavši da ne smije bez njezina odobrenja. Kad smo je ponovno nazvali, rekla je da broj ne smije dati!

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
 • Deleted user:

  i onda kažu da nema novaca u školstvu e ima ima samo treba znat maznut

 • Avatar kos
  kos:

  Prosjaci i sinovi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 • Avatar wkwkwkwk
  wkwkwkwk:

  mazno si lovu vratit ćeš, kamoćeš ti u kućicu.