Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čestitka

Sindikati čestitali Kukuriku koaliciji na pobjedi

'21.10.2010., Mazuranicev trg, Zagreb - Press konferencija sindikata hrvatskog sumarskog drustva. Ozren Matijasevic, Mladen Novosel,  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
06.12.2011.
u 12:15

Sindikati od nove vlade očekuju novu ekonomsku i socijalnu politiku, hitno rješavanje problema nelikvidnosti, neisplate plaća i doprinosa i svih oblika rada na crno

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Hrvatska udruga sindikata (HUS) čestitali su Kukuriku koaliciji na pobjedi na parlamentarnim izborima.
Predsjednik SSSH Mladen Novosel podsjetio je pobjednike izbora na predizbornu platformu SSSH u kojoj se, među ostalim, naglašava da se od stranaka koje će formirati novu vladu traži osiguranje države prava za sve njezine građane, dosljedna primjena zakona i razumno trajanje sudskih sporova.

– SSSH i članovi udruženih granskih sindikata, među ostalim, očekuju novu ekonomsku i socijalnu politiku, hitno rješavanje problema nelikvidnosti, neisplate plaća i doprinosa i svih oblika rada na crno, definiranje politike zapošljavanja, reformu mirovinskog, obrazovnog i zdravstvenog sustava, poljoprivredne politike i javne uprave, racionalizaciju lokalne uprave, depolitizaciju javnih poduzeća i uvođenje uprave stručnjaka, poštovanje društvenog konsenzusa o modelu nastavka procesa privatizacije, ukidanje povlastica i privilegija te dovođenje socijalnih primitaka pojedinih kategorija građana u skladu s primicima ostalih – piše u priopćenju Mladena Novosela koji je posebno čestitao Hrvatskim laburistima na osvojenih šest mandata u novom sazivu Sabora.

– Uvjeren sam kako ste svjesni da vladi zbog katastrofalnog stanja privrede neće biti na raspolaganju ono kurtoazno razdoblje prilagodbe te da ćete se odmah uhvatiti u koštac s brojnim problemima koji traže rješenja, napose u industriji u kojoj okupljamo većinu svog članstva – piše pak u priopćenju predsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića.

Komentara 7

MA
Maroje2312
12:36 06.12.2011.

Zakukurikat će oni vama da će te ostati bez teksta i to uskoro.

ZA
zagreb01
12:49 06.12.2011.

sad im ližu dupe

SW
swimm
15:11 06.12.2011.

zašto ovi likovi dobivaju plaću???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije