Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOR

Sindikat sisačkog vodovoda optužuje: Direktor iskače iz kukuruza i gleda nas dalekozorom

Žuk je radikalnim mjerama uspio smanjiti gubitke u vodovodu
Foto: Nikola Ćutuk
19.11.2007.
u 22:41

Predstavnici Sindikata EKN-a danas će se okupiti na prosvjedu ispred sisačke vijećnice kako bi gradsku upravu i javnost upozorili na strahovladu, torturu, samovolju, ponižavanja... zaposlenika Sisačkog vodovoda što ga provodi direktor Željko Žuk. Oni direktora Žuka optužuju što su 23 zaposlenika napustila poduzeće, a dvadesetak ih na bolovanju traži pomoć psihijatra.

Nakon što je Žuk kao direktor u Komunalcu uveo strogu radnu disciplinu, s istim je ciljem lani u travnju postavljen za direktora vodovoda, opterećena desecima milijuna gubitaka. Uveo je preraspodjelu radnog vremena, ukinuo prekovremeni rad i korištenje osobnih automobila u službene svrhe, smanjio broj zaposlenih, uveo novu sistematizaciju te racionalizaciju radnog vremena i korištenja strojnog parka.

- Svojim metodama Žuk je povrijedio ljudska i radnička prava zaposlenih. Za njega ne vrijede Ustav ni zakoni te proganja članove našeg sindikata. Radnike kontrolira, promatra ih dalekozorom, iskače iz grmlja, trave i kukuruza. Neshvatljivo je da uživa zaštitu sisačkog gradonačelnik Dinka Pintarića koji predstavlja osnivača i vlasnika trgovačkog društva  kaže predsjednik Sindikata EKN-a Ivan Tomac.

Stanje u Sisačkom vodovodu našlo se i na dnevnom redu posljednje sjednice Gradskog poglavarstva. Nakon što je iznio podatke o sve boljem poslovanju, o čemu govori i 2,9 milijuna kuna dobiti u prvih devet mjeseci, pa se prvi put očekuje poslovna godina bez gubitaka, direktor Žuk je ponovno dobio potporu gradske vlasti.


Žuk je uspješan

Kako je na sjednici Gradskog poglavarstva rekao sisački gradonačelnik Dinko Pintarić, u posljednjih godinu dana, otkako Žuk vodi Sisački vodovod, prvi put su zabilježeni osjetni pomaci u boljem poslovanju jer su prihodi poduzeća osjetno povećani, a troškovi smanjeni. – Obveze su smanjene sa 29 na 14 milijuna, a gradske subvencije s osam na šest milijuna kuna. Istodobno je dobit društva utrostručena. Već zbog tih rezultata uprava društva zaslužuje potporu gradske vlasti – rekao je Pintarić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije