Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI ZID

Sinčić u emotivnom pismu: 'Nisam imao odijelo, ni cipele; na sučeljavanja sam išao gladan'

Ivan Sinčić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
21.01.2019.
u 09:27

'Vidjeti sustav slomljen, to se ne može kupiti novcem. Može se. A može se, jer se mora'

Ivan Vilibor Sinčić sinoć se obratio svim svojim pratiteljima na Facebooku emotivnom objavom. Osvrnuo se na dane kada je Živi zid tek počinjao te istaknuo koliko je bilo teško i koliko neozbiljno ga je zapravo javnost shvaćala. 

- Kada smo 2011. pokrenuli prosvjede i izvukli 10.000 ljudi, mislio sam da je to najveće što smo napravili. Onda smo osnovali stranku. Prošli stotine deložacija, desetine uhićenja, kazni, ovrha, blokada. Jeli kruh i margarin da bi tiskali knjige. Radili skupove po trgovima, jer za najam prostora nismo imali novaca. Izlazili na izbore i dobivali ništa. Trpili ismijavanja, vrijeđanja, ponižavanja, godinama- kazao je Sinčić.

Ističe kako nitko nije vjerovao da će Živi zid uspjeti, te da je konstantno nailazio na podsmijeh. Danas je Živi zid, kako ističe, druga stranka te je najavio kako je to zapravo samo početak.

- Nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti, ali mi smo znali. Zato je to najveće što smo napravili (...) Evo nas u 2019. Danas smo druga stranka i tek smo na početku. Mi nemamo medije, mi nemamo analitičare, mi imamo sami jedni druge. Tek smo na početku. Jer ono što nas čeka nije najveće, to je sve. Put je težak, mnogima predugačak i pretrnovit. Kažu neki da je nemoguće. Mi znamo da nije. Jer sve se ne može, dok se ne napravi. Živimo za dan pobjede, živimo za jedan cilj; slom sustava i pobjeda pravde. I spremni smo na sve, zaista smo spremni na sve. Budite hrabri, budite strpljivi, imajte vjere i vidimo se na cilju. Rijetki stignu, ali nagrada je neprocjenjiva. Vidjeti sustav slomljen, to se ne može kupiti novcem. Može se. A može se, jer se mora- zaključio je Sinčić.

 

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
09:31 21.01.2019.

S jednom kriškom kruha s margarinom je nahranio par tisuća "aktivista", a nakon toga je otišao hodati po vodi...

AR
Arger
09:35 21.01.2019.

Jeli ste kruh i margarin? Koliko to danas djece moze reci da doruckuje? Uhljebi....nije se imalo za odjelo,a sad se ima za kuce u podsljemenskoj zoni. Sad se vozi Audi 6....osobni. Vidim niste vise u starom stanu u Nehajskoj ulici....kupio se za Pfalfi novi,malo veci od bar 120m2. Vi ste bas oni ko iz stripa o Alanu Fordu : Glasajte za nas....nema ce biti bolje.

Avatar nekakav
nekakav
09:37 21.01.2019.

naravno da je jeo margarin, jer sve ostalo potroši vladimira! jako me zabavljaju slijepci koji ga slijede. želim im pomoć živog zida prilikom deložacije. ne priča vilibor ništa o tome kako su završili ti kojima su oni 'pomagali'...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije