Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo u europskim institucijama

Sin Ante Gotovine stažira u uredu Ivane Maletić

Ante Gotovina (u sredini) s asistentima i stažistima u uredu Ivane Maletić
Foto: Privatna arhiva
29.06.2018.
u 08:31

Ante Gotovina student je na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta. Maletić kaže da je kroz njezin ured prošlo više od stotinu studenata.

Među brojnim stažistima koji su ovih dana prošli kroz urede hrvatskih europarlamentaraca je i Ante Gotovina mlađi, sin generala Gotovine. Od 10. lipnja stažira u uredu HDZ-ove europarlamentarke Ivane Maletić, a ondje će ostati do 10. srpnja, jer je stažiranje u Bruxellesu ograničeno na mjesec dana.

Mladi Gotovina student je na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, a u ured zastupnice Maletić došao je po proceduri po kojoj stažisti uobičajeno dolaze u Europski parlament.

Pokriveni troškovi života

– Ante je u moj ured došao na isti način na koji dolaze i drugi mladi. Javljaju se najčešće mailom u kojem pošalju svoju molbu i CV – objasnila nam je Maletić.

Ante Gotovina (u sredini) s asistentima i stažistima u uredu Ivane Maletić
Foto: zvonimir ferina

Napomenula je da njezin ured uobičajeno radi s mladima, održava različite radionice i predavanja na hrvatskim fakultetima.

Na tim radionicama uvijek pozivaju mlade da im se jave, pogotovo ako su zainteresirani za projekte Europske unije, ekonomsku politiku i proračun, budući da su to politike kojima se bave parlamentarni odbori u kojima je Maletić članica.

Gotovina mlađi u ured je došao 10. lipnja, a uz njega su u uredu trenutačno još dvije stažistice.

– Sada u uredu uz Antu Gotovinu mlađeg imamo još dvije stažistice, Anju Ivić i Jelenu Galić. Mjesečno ih može biti najviše troje – kaže Maletić.

Kada svi oni u srpnju napuste Bruxelles, otvorit će se mjesto za nove studente, a Maletić kaže kako je na taj način kroz njezin ured do sada prošlo njih više od stotinu.

– Svi su oni naučili mnogo o radu europskih institucija, funkcioniranju EU i, posebno, o načinima donošenja odluka u Europskom parlamentu. To su vrijedna znanja koja im omogućuju lakše snalaženje tijekom studiranja i na poslovima koje preuzimaju u Hrvatskoj – kaže HDZ-ova eurozastupnica.

Za rad u Bruxellesu stažisti ne primaju naknadu. Pokriveni su im samo troškovi života, a oni koji su prošli takvo stažiranje ističu da ono nije nimalo lako. Od stažista se očekuje da pomažu u pripremi materijala koje će eurozastupnici iznijeti na sjednicama. Često zastupnike i prate na sjednicama parlamentarnih odbora, rade analize i sažetke rasprava, prate konferencije na teme koje su u užem interesu zastupnika kojima pomažu.

Na listama deseci mladih

Iako se radi o velikom poslu, koji nikomu od njih ne može jamčiti da će karijeru uspjeti ostvariti baš u Bruxellesu, interes za stažiranje u Europskom parlamentu je velik, a na listama pojedinih zastupnika svoju priliku čeka i po više desetaka mladih koji žele steći iskustvo u institucijama Europske unije.

Ante Gotovina (u sredini) s asistentima i stažistima u uredu Ivane Maletić
1/8

Komentara 126

NA
narod1
10:25 29.06.2018.

Neka mu je sa srećom. Ovi zavidni i nezasovoljni neka učine nešto sa svojim životima. Uvijek će biti onih koji su bolji, bogatiji, uspješniji, uporniji ili na boljem položaju. Odrastite i primite se posla a ne cijele dane po kavama

DU
Deleted user
10:27 29.06.2018.

Ovo što večernji radi i dozvoljava orjunašima i traktorašima koji pljuju i rigaju mržnju protiv hrvatskih branitelja, je nedopustivo i sramotno.I to u večernjem, od kada je u srpskom vlasništvu, rade planski.Kada će reagirati hrvatske institucije koje su zadužene za zaštitu državnog poretka.

ZA
zadar1
09:26 29.06.2018.

ma ne lazite narod....nazva te je caca i ti si rekla moze i to je to!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije