Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK ODBACIO PRIJAVU

Šimunić: Sada ispada da podmićivanje nije kazneno djelo, iskreno sam razočaran

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
05.11.2021.
u 19:53

To što ja nisam bio županijski vijećnik tada ne znači da oni nisu nudili pozicije, htjeli me podmititi i ne znači da nisu krivi, kazao je

Želim vjerovati u institucije ove zemlje, ali iskreno sam razočaran, komentirao je bivši zviždač Viktor Šimunić USKOK-ovo rješenje prema kojoj je odbačena prijava protiv HDZ-ovog Žarka Tuškea i bivšeg gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka zbog podmićivanja. 

- Ovo je nevjerojatno i apsurdno. Tek sad kad sam na funkciji, vidim da je političaru sve na dlanu ako hoće biti pokvaren i koruptivan i ovaj odbačaj samo to dokazuje. Ako hoćeš ići protiv lošeg sustava, on će vam uzvratiti udarac i smisliti način da zamaže oči javnosti i da zamagli korupciju. Ne znam i bojim se kako će ova zemlja naprijed. I kakvu to poruku šalje USKOK prema svima onima koji žele prijaviti kriminal, komentirao je rješenje za 24 sata gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić. 

Podsjetimo, u siječnju ove godine njih dvojica su se sastali sa Šimunićem kako bi 'razradili' plan za lokalne izbore. Nudili su mu razne pozicije na visokim funkcijama, a cijela afera je dobila naziv 'A kaj bi ti štel biti?'. 

- To što ja nisam bio županijski vijećnik tada ne znači da oni nisu nudili pozicije, htjeli me podmititi i ne znači da nisu krivi. Na kraju, sada sam županijski vijećnik i to pokazuje da su imali dobar predosjećaj, samo su se na krivog namjerili. U zemlji gdje je uhljebljivanje javna tajna, netko mi nudi da budem ravnatelj, žele me podmititi radnim mjestom, sada ispada da to nije kazneno djelo. I još tvrde da nisu kasnije pokušavali, nakon što je USKOK pokrenuo izvide. Pa nismo mala djeca, da im USKOK da pec-pec po prstima, a oni sutra opet učine isto. Želim vjerovati u institucije ove zemlje, ali iskreno sam razočaran, kazao je.

>> VIDEO Stožer: Nova pravila za okupljanja, potvrde obavezne u javnim i državnim službama!

Komentara 7

Avatar prahrvat
prahrvat
21:00 05.11.2021.

Sve stoji, ali način na koji je sniman čovjek koji je pozvan na druženje, meni je prilično ljigav. samokazem

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:04 06.11.2021.

Svugdje na svijetu se stranke i politicari dogovaraju tko ce gdje ako dodje do pobjede na izborima. Sada to zovi podmicivanjem.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
08:24 06.11.2021.

Gosp Šimuniću , a čime su vas točno “podmitili” ….kaj ste vi točno dobili osim snimke koju ste iskoristili za samopromociju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije