Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šimonović najavio dublji nadzor u nekim zatvorima

16.12.2008.
u 16:04

Zbog sumnje u kršenje propisa poput pogodovanja određenim zatvorenicima, pogodovanja u javnim nabavama te obilnim isplatama prekovremenih sati za koje se sumnja da uopće nisu odrađeni, uskoro će biti obavljen dublji nadzor u zatvorima u Šibeniku, Splitu, Popovači, Gospiću, Zadru, Zagrebu i zagrebačkoj zatvorskoj bolnici - najavio je to Ivan Šimonović, ministar pravosuđa, uoči današnjeg drugog po redu sastanka s upraviteljima hrvatskih zatvora i kaznionica.

Ministar je također najavio da ćemo u 2009. godinu ući s pročešljanim zatvorskim sustavom u kojem će biti čak 30 posto novih upravitelja. Da bi se sadašnji uvjeti u zatvorima poboljšali, ministar najavljuje i akcijski plan koji će se u siječnju naći pred Vladom, a koji uz ostalo predviđa bolje uvjete smještaja u zatvoru, veću mogućnost učenja i rada za vrijeme služenja kazne te kraćenje zatvorskih kazni i njihova zamjena za društveno koristan rad odnosno kućni zatvor.

Šimonović je i najavio da su neki zatvori, npr. pulski i požeški, u nadzoru zadovoljili kriterije u cijelosti, no bilo je i dosta propusta. Napomenuo je da je Ivica Dadović, sada bivši upravitelj zatvora u Sisku, smijenjen zbog nepoštovanja procedure i seksualnog uznemiravanja službenice. U tijeku je i disciplinski postupak za njega.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije